Zelenski, pelerinaj politic la NATO și UE

, , ,
 
Volodymyr-Zelensky-noul-țar-de-la-Kiev

Volodymyr-Zelensky-noul-țar-de-la-Kiev

Preşedintele Volodimir Zelenski este aşteptat să efectueze o vizită la Bruxelles marţi şi miercuri, prima în străinătate, în timpul căreia intenţionează să discute despre situaţia de securitate din estul Ucrainei cu oficiali de top ai NATO şi UE, relatează mass-media de la Kiev, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Până în acest moment, Casa Albă nu a confirmat nicio vizită a președintelui de la Kiev în SUA, pe marginea speculațiilor pe acest subiect din presa regională.

El urmează să aibă întâlniri, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, urmate de discuţii cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk miercuri.

Zelenski intenţionează să abordeze situaţia de securitate din estul Ucrainei şi „să discute modalităţi de a intensifica eforturile internaţionale pentru a pune capăt războiului”, a declarat biroul său când a fost anunţată vizita săptămâna trecută. El a făcut din această chestiune o prioritate în discursul său de inaugurare. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *