Zelenski, obosit de scandalul Trump-Burisma

,
 
Zelenski, obosit de scandalul Burisma

Zelenski, obosit de scandalul Burisma

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat „obosit” de scandalul legat de presiunile pe care le-ar fi exercitat asupra sa administraţia preşedintelui american Donald Trump, vizat în prezent de o procedură de destituire pornită de la aceste acuzații, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Întrebat dacă ar lansa, la solicitarea lui Trump, o anchetă asupra companiei ucrainene Burisma, cu care a colaborat fiul lui Joe Biden, rivalul democrat al liderului de la Casa Albă, Zelenski a replicat: „Toată lumea din Ucraina e aşa obosită de Burisma”. „Avem ţara noastră, independenţa noastră, propriile noastre probleme”, a subliniat șeful statului, în finalul unei conferinţe de presă cu premierul ceh Andrej Babis.

Relaţiile dintre Zelenski şi Casa Albă sunt în centrul unei furtuni politice la Washington, care a dus la declanşarea unei proceduri de destituire împotriva lui Trump.

Democraţii îl acuză pe preşedinte că a abuzat de putere în scopuri politice proprii, condiţionând un ajutor militar de circa 400 de milioane de dolari către Ucraina de deschiderea de către Kiev a unei anchete vizându-l pe fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, mai exact activităţile acestuia în perioada când s-a aflat în consiliul de supraveghere al companiei de gaz Burisma, între 2014 şi 2019. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *