Zelenski deschide „al doilea front pentru Ucraina”

, , , , , , ,
 
Ucraina, amenințată de flagelul corupției

Ucraina, amenințată de flagelul corupției

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat recent speranţa că sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când ţării îi vor fi returnate toate teritoriile ocupate, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, citat de Strana.ua, preluat de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Occidentul a impus sancţiuni Kremlinului în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea şi a sprijinului acordat rebelilor separatişti în estul Ucrainei.

Sprijin occidental

„Vă mulţumesc pentru susţinerea politicii de sancţiuni împotriva Rusiei şi sper ca ea să continue până când teritoriile ucrainene vor fi integral returnate” Kievului, a declarat Zelenski într-o întâlnire, la Kiev, cu miniştrii de externe polonez şi suedez, Jacek Czaputowicz, respectiv, Margot Wallström.

Potrivit Interfax, noul şef al statului ucrainean le-a mulţumit celor doi miniştri pentru sprijinul acordat de către Polonia şi Suedia în apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi în problema eliberării prizonierilor ucraineni deţinuţi de Moscova şi de separatiştii din Donbas.

Discurs împotriva corupției

Zelenski a subliniat că lupta împotriva corupţiei, a sărăciei şi a stagnării economice este „un al doilea front pentru Ucraina”.

La rândul lor, şefii diplomaţiei Poloniei şi Suediei au reafirmat sprijinul ţărilor lor pentru eforturile Kievului în apărărea integrităţii teritoriale, eliberarea tuturor prizonierilor ucraineni, precum şi în ceea ce priveşte integrarea Ucrainei în UE.

În contextul celebrării celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic al UE în acest an, Zelenski a menţionat că este extrem de important ca Ucraina să păstreze realizările pozitive din ultimii ani şi să accelereze punerea în aplicare a Acordului de asociere şi a altor schimbări sistemice.

Ucraina va continua să avanseze spre o integrare mai profundă cu UE şi NATO, a promis Volodimir Zelenski, citat copios de mass-media de la Kiev. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *