Zelenski, candidat oficial la prezidențialele din 31 martie 2019

, , ,
 
Zelenski, unul din favoritii alegerilor prezidentiale din Ucraina

Zelenski, unul din favoritii alegerilor prezidentiale din Ucraina

Partidul „Slujitorul poporului” («Слуга народа») l-a înaintat oficial pe actorul Vladimir Zelenski drept candidatul lor la alegerile prezidențiale din Ucraina, relatează mass-media de la Kiev, citată de KARADENIZ PRESS. Potrivit portalului Meduza, sondajele îi oferă ușor un tichet în turul doi al scrutinului prezidențial, programat pentru luna aprilie 2019. Zelenski, care l-a jucat pe președintele ucrainean într-un serial TV, este foarte popular în special în sud-vestul Ucrainei, iar ratingul lui ușor concurează cu cel al lui Iulia Timoșenko sau actualul lider, Petro Poroșenko.

Raiting crescut

Popularitatea lui Zelenski a cunoscut o ascensiune bruscă în urma interpretării rolului de şef al statului în serialul „Slujitorul Poporului” („Sluga Naroda”). În urările sale de Anul Nou, el anunţase că doreşte să-l concureze pe actualul preşedinte Petro Poroşenko.
Petro Poroşenko, a cărui guvernare trebuie să facă faţă unui conflict armat împotriva separatiştilor proruşi în sud-estul Ucrainei, este devansat în prezent în sondaje de fostul premier Iulia Timoşenko. În pofida aparenţei teribiliste a candidaturii lui Volodimir Zelenski, campania sa pregătită de mult timp a reuşit să atragă o parte din electoratul dezamăgit de corupţie şi lentoarea reformelor.
În ultimele sondaje, el este creditat cu 8,8% din intenţiile de vot, faţă de 13,8% pentru Petro Poroşenko şi 16% pentru Iulia Timoşenko.

Umor politic negru

Pretendentul pentru șefia Ucrainei, Vladimir Zelenski a găsit anterior o metodă inedită de a-i îndemna pe cei care-l susțin să semneze în favoarea sa. Acesta a filmat o secvență de la înmormântarea actualului președinte Petro Poroșenko. Chiar dacă nu dă niciun nume, actorul relatează faptele pe care Poroșenko le-ar fi făcut de-a lungul activității sale în fruntea Ucrainei.
„Ce amărăciune. O pierdere enormă pentru întreg sistemul politic. La alegerile din anul 2014 ne-a promis o economie puternică. Câte lucruri încă nu a reușit să ne promită. A plecat. A plecat atât de devreme. Noi putem să spunem mai multe despre el, dar cel mai bine pentru el vorbesc faptele. Însușirea celor 20 de milioane din haznaua statului, de exemplu. Sau protejarea cazinourilor. El a plecat, dar faptele lui vor trăi”, spune Zelenski în filmuleț.
Actorul a subliniat în mod ironic unele decizii pe care le-ar fi luat Poroșenko în calitate de președinte al Ucrainei. „Ne pare rău să constatăm că nu putem să-i punem trupul în pământ. Pentru că anume în urma deciziilor sale pe acest pământ se va înălța un uriaș complex locativ. Nici măcar nu am putut să-i ardem trupul în crematoriu, pentru că prețul la gaz pe care l-a negociat anume el nu ne permite acest lucru. Dar nu-i nimic, datorită acestui preț el oricum va ajunge să ardă în iad” a declarat acesta
Totodată, el a vorbit și despre traseul politic pe care l-a parcurs Președintele Ucrainei în cadrul Radei Supreme. „Să nu vă mire faptul că pe placa comemorativă nu va fi scris numele lui. Asta pentru că încă în timpul vieții el a reușit să transcrie totul pe numele soției și a rudelor apropiate. El știa prețul prieteniei. De-a lungul activității sale în Rada Supremă a reușit să fie membru a 9 fracțiuni. Nu fi trist, prietene. În curând ți se vor alătura toți pământenii tăi. Dormi liniștit. Ai făcut deja cel mai bun lucru pe care ai fi putut să-l faci. Ai murit” a menționat acesta.

Sprijinit de oligarh

Vladimir Zelenski este un actor popular din Ucraina. El este cunoscut pentru numeroasele roluri în producții de comedie. Totuși, un plus de popularitate actorul a câștigat odată cu rolul principal în serialul „Sluga Naroda” unde joacă rolul unui profesor care a fost ales preşedinte al Ucrainei, în semn de protest. După ce și-a exprimat public dorința de a candida la alegerile prezidențiale, Zelenski se numără printre favoriţii cursei prezindenţiale din acest an.
Vladimir Zelenski beneficiază de sprijinul mediatic al oligarhului Ihor Kolomoisky, un dușman declarat al președintelui Ucrainei Petro Poroșenko. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *