Zbura spre Turcia: Elicopter cu ucraineni, plecat din R Moldova, prabusit in Romania

, , , , ,
 

Cinci persoane de cetăţenie ucraineană au murit, joi după-amiază, după ce un elicopter s-a prăbuşit în apropierea satului Ostrov din judeţul Tulcea.
Elicopterul la bordul căruia se aflau opt persoane venea din Republica Moldova şi mergea spre Tulcea, acesta fiind însoţit de un alt elicopter care a aterizat în apropierea celui prăbuşit. Elicopterul prăbuşit joi la Ostrov era de producţie sovietică şi efectua un zbor între Republica Moldova şi Turcia, iar o echipă a Ministerului Transporturilor va efectua o investigaţie pentru a afla cauzele accidentului, a declarat  Bogdan Donciu, director general la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).
”Din informaţiile pe care le avem este vorba despre două elicoptere K-26 care efectuau o cursă între Chişinău şi o localitate din Turcia, iar unul dintre ele, din cauze încă necunoscute, s-a prăbuşit la Ostrov. Se pare că cele două elicoptere efectuau un zbor la vedere, în spaţiul aerian necontrolat (spaţiul în afara acţiunilor serviciilor de trafic aerian – n.r). O echipă de specialitate de la o instituţie specifică a Ministerului Transporturilor va efectua o investigaţie”, a declarat directorul general ROMATSA, citat de Agerpres. Oficialul a subliniat că preponderent aceste elicoptere sunt utilizate pentru lucrări agricole, în unele cazuri având şi autorizaţie de transport pasageri.
”Din punctul meu de vedere, aceste elicoptere nu sunt propice pentru transport de pasageri”, a explicat Bogdan Donciu. Elicopterul avea autorizaţie să survoleze spaţiul aerian al României, însă nu intra pe graficele urmărite de ROMATSA. Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, ministrul Alexandru Nazare a dispus Centrului de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile să trimită o comisie de investigaţie a cauzelor accidentului de elicopter din judeţul Tulcea.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus ca o echipă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condusă de Marius Iacob, să preia ancheta având ca obiect prăbuşirea joi a unui elicopter, în zona Ostrov, judeţul Tulcea. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la faţa locului se deplasează o echipă operativă formată din procurori, împreună cu specialişti criminalişti conduşi de comisar şef Gabriel Ţâru, directorul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *