Voronin vrea sa bage R. Moldova in URSS-ul lui Putin

, , , , ,
 

Voronin-unimediaPreşedintele PCRM, Vladimir Voronin, îndeamnă Alianţa pentru Integrare Europeană să iniţieze discuţii în vedere aderării Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia − Belarus − Kazahstan, cunoscută ca Uniunea Euroasiatică sau URSS-ul lui Putin. Liderul PCRM a declarat miercuri, 5 octombrie, la o conferinţă de presă că a decis să vină cu această propunere către AIE după ce a citit un interviu cu prim-ministrul Rusiei, în care Vladimir Putin spunea că este convins că Republica Moldova va fi primită în această uniune, ba mai mult, chiar este aşteptată să adere, transmite Info-Prim Neo. „PCRM este gata să meargă la un astfel de dialog pentru a putea elabora un plan de modernizare a Republicii Moldova. Cu cât mai mult Moldova va amâna acţiunile de aderare, cu atât mai slabe vor fi poziţiile noastre de pornire”, a declarat Vladimir Voronin. Preşedintele PCRM a apreciat că şansa care i se oferă Moldovei prin aderarea la Uniunea Euroasiatică este istorică şi că aceasta o va ajuta să iasă din criză. Începând cu 1 ianuarie 2012, Uniunea Euroasiatică va deveni un spaţiu economic unic, iar acest proiect este important pentru Republica Moldova, deoarece ar putea permite mai degrabă negocierea regimului de vize cu Uniunea Europeană, a mai spus liderul comunist. Rusia, Belarusul şi Kazahstanul vor crea o piaţă comună cu milioane de consumatori în momentul înfiinţării Spaţiului Economic Comun (SEC) la 1 ianuarie 2012, afirmă premierul rus, Vladimir Putin, într-un articol intitulat “Un nou proiect de integrare pentru Eurasia: Viitorul se naşte astăzi”, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. SEC va avea o legislaţie comună, capitalul va circula liber, la fel şi cetăţenii din cadrul celor trei state, subliniază Putin în articolul publicat în ziarul Izvestia, citat de Itar-Tass. “Drumul spre acest proiect ambiţios a început în urmă cu 20 de ani, când a fost înfiinţată Comunitatea Statelor Independente după destrămarea URSS”, a notat premierul rus. “CSI ne-a ajutat să lansăm o integrare pe mai multe niveluri, cu mai multe viteze, în spaţiul postsovietic, şi să creăm organizaţii precum Uniunea Rusia – Belarus, Organizaţia Tratatului Securităţii Colective, Comunitatea Economică Eurasia, Uniunea Vamală şi, în final, Spaţiul Economic Comun”, a subliniat Putin. “Integrarea se transformă acum într-un proiect logic, stabil şi pe termen lung, atrăgător pentru cetăţeni şi companii, care nu depinde de schimbările politice sau de alte situaţii”, a încheiat premierul rus.

1 răspunde
  1. Mun
    Mun says:

    O shansa foarte pragmatica. Integrarea Moldovei în UE a rămas o poveste de succes , poveste pentru micuţi. Aceasta a înţeles-o deja si alde matusa Ileana. Nu mai are rost ca unii politicieni să asude prostindu-ne … Ajunge !
    Acumsă trebue să nu stam ca măgaru între două posibilităţi, (ba una – UE – tiu -tiu), să apreciem corect unde vom avea posibilităţi mai bune pentru a restabili economia, mai ales industria, să ne integrăm unde noi sîntem primiţi, s-o facem cît mai repede. Şi efectul va vi mai mare, şi reînvierea ţării mai iute, şi cuvîntul nostru în acest spaţiu va fi mai solid. ÎNAINTE, în Spaţiul Economic Comun !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *