Voronin, torpilă politică pentru Dodon

de | mai 18, 2021 | R. Moldova, România, Știri, UE | 0 comentarii

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Vladimir Voronin va fi folosit de Igor Dodon în calitate de „torpilă” în lupta cu oponenții politici, a declarat Renato Usatîi. Declarațiile liderului Blocului electoral „RENATO USATÎI” au fost făcute în cadrul emisiunii televizate «Территория свободы», citată de mass-media de la Chișinău. „Nu știu care este scopul lui […]
Igor Dodon rămâne în arest
Igor Dodon mizează pe votul anti-românesc la irmătoarele alegeri parlamentare

Igor Dodon mizează pe votul anti-românesc la următoarele alegeri parlamentare

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Vladimir Voronin va fi folosit de Igor Dodon în calitate de „torpilă” în lupta cu oponenții politici, a declarat Renato Usatîi. Declarațiile liderului Blocului electoral „RENATO USATÎI” au fost făcute în cadrul emisiunii televizate «Территория свободы», citată de mass-media de la Chișinău.

„Nu știu care este scopul lui Vladimir Voronin. El are doar o problemă. Eu mereu am spus că multe lucruri au mers bine în perioada când era președinte. Numai că se ofensa dacă mai avea cineva bani în afară de el”, spune politicianul.

Opinii dure

Renato Usatîi crede că Blocul electoral dintre PCRM și PSRM este necesar mai mult lui Igor Dodon decât lui Vladimir Voronin. „Ce a vrut să obțină Dodon? El a discutat nu doar cu Voronin, dar cu toți care ar putea să-i ia 0,1% din voturi. Planul lui Dodon este ca nimeni să nu-l critice în această campanie electorală. El are nevoie de o „torpilă” pentru a-i critica pe toți. El deja nu este doar un simbol al corupției, dar și simbolul neîncrederii.

Chiar dacă, uneori, Dodon spune adevărul, oamenii consideră deja că el minte. Acum, Vladimir Voronin este o „torpilă” care transmite tot cei ei discută în comun”, a spus Usatîi.

Fantoma Plahotniuc

Potrivit lui Usatîi, Dodon voia să atragă de partea sa mai multe partide pentru a diminua din critici și riscuri.
„Ce spune Dodon: când vor fi repartizate voturile celor care nu vor trece în următorul parlament, iar acum procentul celor care nu au trecut se împarte egal, iar printre cei care vor depăși pragul de 5% este mai degrabă Maia Sandu, care va fi pe primul loc, ea va acumula cele mai multe voturi, iată că acest procent trebuie scăzut, aceasta este strategia lui Dodon”, a adăugat Usatîi.

Usatîi a adăugat că, acest bloc este și pe placul ex-liderului PDM, Vladimir Plahotniuc.

„Astăzi i-au adunat pe toți la ultimul cosit. Ei nu mai pot fi ascunși. Plahotniuc și-a epuizat toate „torpilele”, fețele noi, așa că nu-i rămâne decât să îi adune pe toți”, a conchis Renato Usatîi. (N.G.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *