Voronin arunca iar praf in ochii alegatorilor privind viitorul presedinte

, , , ,
 

Voronin Filat 5433

Seful comunistilor de la Chisinau, Vladimir Voronin, a afimat miercuri ca nu crede ca va fi ales un presedinte in toamna si sustine ca fostul premier Zinaida Greceanii este cel mai bun candidat pentru functia de sef al statului, relateaza PRO TV Chisinau. Revenit din vacanta, liderul PCRM a negat informatiile aparute in cotidianul Timpul despre o intrevedere pe care ar fi avut-o cu Vlad Filat. In ceea ce priveste negocierile cu PLDM, Voronin a raspuns in stilul sau caracteristic: “Da, negociem cu Romania”. Cotidianul Timpul a scris vineri ca Vlad Filat s-a intalnit cu Vladimir Voronin pentru a discuta despre modul in care va fi guvernata Fostul premier Zinaida Greceanii este cel mai potrivit candidat pentru functia de presedinte al R. Moldova, a declarat miercuri liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, care considera ca seful statului nu va fi ales in toamna, asa cum au afirmat politicienii de la Chisinau. “Oare astia care se numesc candidati – ei merita sau sunt la o treapta cu doamna Greceanii? Iaca doi ani de zile ce au facut si ce au demonstrat. Doamna Greceanii este candidatura si de compromis, si cea care merita sa fie presedinte al R.Moldova”, a declarat Voronin, relateaza Jurnal.md Intrebat cum priveste o posibila candidatura a premierului Vlad Filat la presedintie, Voronin a raspuns: “Nicidecum. O vad pe doamna Greceanii”. In continuare Republica Moldova. Potrivit unor surse ale cotidianului, intalnirea confidentiala a avut loc la vila lui Vladimir Voronin din localitatea Tiganca, pe 14 august.

Filat dezminte

Premierul moldovean a cerut ulterior ca aceste informatii sa fie probate. “Atunci cand se fac asemenea declaratii nu arata decat ca ar fi unele manipulatorii. De aceea, eu cer public acestui ziar sa aduca probe. Daca vorbim de anumite institutii media, chiar daca sprijina Partidul Democrat, trebuie sa vina cu informatii probate, nu cu speculatii si cu prostii, pe care in ultima perioada de timp le vad aparute din ce in ce mai des”, a declarat prim-ministrul.Publicatia scrie ca Voronin l-a asigurat pe Filat ca grupul parlamentar al PCRM va sustine candidatura sa la functia de presedinte, acesta fiind ales conform prevederilor actualei Constitutii. In perioada mandatului de patru ani al lui Filat ar urma sa fie modificata Constitutia astfel incat, dupa patru ani, alegerea presedintelui sa se faca prin vot direct. Vlad Filat i-ar fi promis lui Vladimir Voronin ca este dispus sa discute si sa gaseasca un limbaj comun cu PCRM in privinta remanierilor de cadre la nivelul conducerii Guvernului si Parlamentului, precum si la nivelul altor structuri de stat, dar numai dupa alegerea sa in functia de presedinte.

Marioneta Greceanii

Desi in realitate nu este creditata cu prea multe sanse, fostul premier Zinaida Greceanii este cel mai potrivit candidat pentru functia de presedinte al R. Moldova, a declarat miercuri liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, care considera ca seful statului nu va fi ales in toamna, asa cum au afirmat politicienii de la Chisinau. “Oare astia care se numesc candidati – ei merita sau sunt la o treapta cu doamna Greceanii? Iaca doi ani de zile ce au facut si ce au demonstrat. Doamna Greceanii este candidatura si de compromis, si cea care merita sa fie presedinte al R.Moldova”, a declarat Voronin, relateaza Jurnal.md. Intrebat cum priveste o posibila candidatura a premierului Vlad Filat la presedintie, Voronin a raspuns: “Nicidecum. O vad pe doamna Greceanii”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *