Volker: SUA nu vor ajunge la un acord cu Rusia pe la spatele Ucrainei și Europei

, , , , ,
 

 

Reprezentantul Statelor Unite pentru Ucraina, Kurt Volker

SUA nu vor ajunge la niciun acord cu Rusia prin spatele Europei și al Ucrainei, a declarat reprezentantul Statelor Unite pentru Ucraina, Kurt Volker. Acest lucru nu se va întâmpla. Nu există un asemenea scenariu și nu vor fi înțelegeri separate peste capul Ucrainei sau al europenilor”, a declarat Volker într-un interviu pentru Deutsche Welle. Diplomatul american a declarat că este într-un strâns contact cu colegii din Germania și Franța și că SUA susțin acordurile din Normandia asupra conflictului din estul Ucrainei. Totuși, SUA nu intenționează să devină o parte a acestora sau să se pună deasupra acestora, a adăugat el.

Volker a precizat că unele dintre clauzele Acordurilor de la Minsk nu au fost îndeplinite. „Acordurile de la Minsk nu funcționează astăzi în sensul că nu au generat pace și reintegrarea teritoriilor ucrainene, fapt ce reprezintă scopul în sine. În același timp acestea (Acordurile -n.r.) joacă un important rol în care Rusia folosește acest lucru ca pe un instrument, reafirmând sprijinul pentru integritatea Ucrainei și reprezintă motivele pentru care sancțiunile (împotriva Moscovei -n.r.) sunt încă menținute. Așadar, până când Rusia nu va implementa prevederile Acordurilor de la Minsk, sancțiunile vor rămâne”, a mai spus el.

El a mai spus că nu este surprins că Moscova este îngrijorată de posibilele livrări de armament de către SUA în Ucraina. „Ei au avut oportunitatea de a se mișca în Ucraina pentru a lua teritorii și de a anexa Crimeea fără să li se opună prea multă rezistență. Astfel este evident că sunt îngrijorați ca Ucraina să fie capabilă să se apere singură. Rusia spera că poată fi capabilă să fie Ucraina pe orbita sa ca parte a sferei de influență rusească, cea a mari identități rusești”, a declarat Volker. În opinia sa, singura zonă în care cetățenii vorbitori de limbă rusă suferă este cea controlată de forțele rusești.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *