Vladimir Putin merge in Israel

, , ,
 

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze o vizită oficială în Israel la 25 iunie pentru a discuta problema siriană şi programul nuclear iranian, scriu mai multe publicaţii israeliene şi ruseşti. Informaţia nu a fost confirmată încă de Kremlin.
Potrivit ziarului Maariv, în aşteptarea preşedintelui rus au fost reţinute 270 de camere la hotelul King David Jerusalem, care în semn de respect faţă de liderul de la Moscova nu va primi alţi oaspeţi în timpul vizitei acestuia. Mass-media israeliană mai scrie că Vladimir Putin va fi însoţit în vizita sa de o delegaţie formată din 400 de persoane, care vor sosi în Israel în trei avioane.
Pe site-ul oficial al preşedinţiei ruse Kremlin.ru nu există deocamdată informaţii despre vizita în Israel a şefului statului rus, notează newsru.com, adăugând că, probabil, anunţul va fi făcut săptămâna viitoare. Sursa citată aminteşte că, în 2011, Dmitri Medvedev a încercat să viziteze Israelul ca preşedinte al Rusiei, dar vizita sa a fost anulată din cauza unei greve a diplomaţilor de la ministerul de Externe israelian. Medvedev s-a limitat atunci la vizite în Autoritatea Palestiniană şi Iordania. După învestirea în funcţie la 7 mai, în urma realegerii sale ca preşedinte al Rusiei la scrutinul din 4 martie, Vladimir Putin a efectuat deja vizite în Franţa, Germania, Belarus şi China, iar la 18-19 iunie va participa la summitul G20 din Mexic, unde urmează să se întâlnească cu omologul său american Barack Obama.
În cadrul vizitei sale în Israel, Vladimir Putin va avea întrevederi cu preşedintele israelian Shimon Peres, cu premierul Benjamin Netanyahu, cu care va discuta situaţia din Siria şi dosarul nuclear iranian. Preşedintele rus se va deplasa cu această ocazie şi în teritoriile palestiniene, unde se va întâlni cu preşedintele Mahmud Abbas, şi în Iordania, unde va purta convorbiri cu regele Abdullad al II-lea

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *