Vladimir Putin ar putea merge in Serbia

, , ,
 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea efectua o vizită în Serbia în toamna acestui an, când se preconizează că va fi demarată construcţia gazoductului South Stream.
Presa rusă, care citează surse apropiate Gazprom, afirmă că principalii oficiali ai noului guvern al Serbiei s-au aşteptat ca vizita lui Putin la Belgrad să intervină chiar mai devreme, dar că, din cauza prelungirii formării guvernului, ei cred că vizita va avea loc în toamnă. Ultima vizită a lui Putin în Serbia a fost în martie 2011.
Săptămâna trecută, preşedintele rus declara că demararea construcţiei conductei internaţionale de gaz South Stream va începe până la sfârşitul acestui an, adăugând că prima etapă a acestui mare proiect din domeniul energiei ar putea dura 24 de luni. South Stream este proiectul unui gazoduct care va transporta gaz rusesc, din portul Novorosiisk, prin Marea Neagră, până în portul bulgăresc Varna, apoi prin Serbia şi Ungaria şi, în fine, în Austria şi Italia.
Conducerea Gazprom a anunţat că gazoductul va fi finalizat în decembrie 2012 şi va deveni operaţional în 2015. Capacitatea totală a conductei de gaz va ajunge la 63 miliarde de metri cubi pe an şi valoarea proiectului este estimată la 24 miliarde de euro. Lungimea totală a conductei pe teritoriul Serbiei, care are deja un studiu de fezabilitate, va fi de circa 411 km şi construcţia acestui tronson este estimată la aproximativ 1,9 miliarde de euro.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *