Vlad versus Vlad: Filat si Plahotniuc fac „pax moldova” si ingroapa securea razboiului

, , , ,
 

Filat Plahotniuc dm3

Criza politica din Republica Moldova este aproape de final dupa ce premierul in exercitiu Vlad Filat si unul dintre liderii PD, Vlad Plahotniuc, si-au dat mana si au acceptat sa puna deoparte diferentele de opinie. Evident, ambii au dat vina pe o serie de dezinformari care au condus la reactii emotional, dar ca acum lucrurile s-au stabilizat si cei doi si-au rezolvat diferendul. Pentru a da un mesaj de liniste catre societatea de peste Prut, cei doi au oferit separat cate un interviu in care anunta ca au ingropat securea razboiului si au cazut de comun acord ca mass-media este partea cea mai vinovata in acest conflict. In cadrul unui interviu pentru agentia de presa Moldpres, Filat spune ca a gresit in 13 februarie, când a facut declaratie de iesire a Partidului Liberal Democrat de sub incidenta Acordului de Constituire al AIE, si asta pentru ca a personalizat si transferat „probleme de comunicare care existau la nivel de partide, pe interiorul Aliantei” pe seama unei singure persoane – Vlad Plahotniuc. „Recunosc, in politica deseori ajungi in situatia, in care unele probleme sa le concentrezi la nivel de o persoana. Asa e activitatea politica, spre regretul meu, nu e fara „pacate”. intr-o activitate politica nu trebuie sa personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu dl Plahotniuc, dar important este sa gasesti mecanisme de conlucrare pentru viitorul tarii, pentru angajamentele pe care le ai in fata cetatenilor”, spune Vlad Filat.

Presa, ca tap ispasitor

Pe de cealalta parte, Plahotniuc a acordat un interviu portalului Unimedia.info in care a vorbit despre acesta nu are niciun conflict cu Filat si ca nu se pune problema unui armistitiu si ca a fost mai mult vorba despre o neintelegere creata, la fel, de o lipsa de comunicare eficienta. „Ca sa apara un armistitiu, trebuie sa fi existat un razboi. Eu nu am participat la nici un razboi cu Vlad Filat si nu exista necesitatea aparitiei unui armistitiu intre noi doi. Faptul ca el a facut unele declaratii dure la adresa mea, nu inseamna nicidecum un razboi. Eu percep astfel de actiuni ca o descarcare emotionala din partea lui, doar ca ar trebui sa-i cer despagubiri pentru ca-mi foloseste numele ca sa-si descarce supararile acumulate. Glumesc, desigur. Eu cred ca Vlad Filat, atunci cand s-a lansat in acele acuzatii nefondate la adresa mea, a facut-o folosind niste informatii neverificate, asa-zise informatii de presa, care nu s-au confirmat niciodata. Nu exclud si sa fi fost victima unei dezinformari. Eu insa nu m-am suparat pe Filat, am fost parteneri de alianta si de cele mai multe ori am colaborat foarte bine. Pentru mine e mai important ce ma apropie de un om, decat ce ma separa. Si vreau sa va spun ca Vlad Filat are cateva calitati foarte bune pentru a conduce Guvernul, doar ca acestea au fost estompate in ultima perioada de unele neajunsuri aparute in actul de guvernare si in functionarea AIE, iar el a preferat sa se lupte cu ele singur, in loc sa comunice cu noi. De aici au si aparut mai multe momente tensionate”, a declarat Plahotniuc. Intrebat daca va vota pentru investirea noului Guvern, Plahotniuc a mentionat ca nu are nicio problema sa-l voteze pe Vlad Filat premier, insa se va conforma deciziei formatiunii. „In acest moment pot doar sa va spun ca dialogul PDM cu Vlad Filat este unul constructiv”, a precizat acesta.

1 răspunde
  1. Mihail Moraru
    Mihail Moraru says:

    Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!
    Cum si era de asteptat, liderii celor doua grupari mafiote, care au acaparat puterea politica, juridica si economica la Chisinau,din nou ,,sau inteles,,!! Cu ce obraz ramin scriitorasii din Uniunea Scriitorilor de la Chisinau, pseudojurnalistii de la Trustul Jurnal.md, mai ales, coprolalistii Anatolie Taranu, Bogatu si Negru, care, pina ieri, aparau, cu tot cu mate, pe ,,contrabandistul si mafiotul nr.1,,, alias prim-ministru?! De altefel, sa dovedit ca si ,,gunoaiele politice, reformiste,, din PL, in frunte cu comsomolistul Ivan si Ana pulemeotcita, a fi niste scule ordinare ale ,,mafiotilor guvrnanti,,!! Zilele acestea vom afla si numele ,,ministrilor mafioti,,. Iar, noi, moldovenii am ramas prostiti, amagiti si batjocoriti de cuplul mafiot, Filat-Plahatniuc!!! Astfel, toti cei care au batut in Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL, sau dovedit a fi pupcuristii platiti ai lui Filat!!. Numai Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL au avut DREPTATE, cind ne-au preintimpinat ca Mafia din Chisinau,capii careia sunt Filat si Plahatniuc, urmaresc scopul sa preia in stil mafiot GUVERNAREA in Republica Moldova,lucru ce si se intimpla!! Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *