Vlad Filat, la Cartierul General al NATO

, ,
 

Premierul Republicii Moldova va efectua o vizită la Cartierul General al NATO. Vlad FILAT va avea o întrevedere cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen şi va participa la lucrările Reuniunii Consiliului Alianţei Nord-Atlantice + Republica Moldova.
KARADENIZ PRESS reaminteşte că, recent, 120 de delegaţi din peste 40 de state, membre ale Alianţei Nord-Atlantice, semnatare ale Parteneriatului pentru Pace, Dialogului Mediteranean şi Iniţiativei de la Istanbul, au participat la Chişinău, la Atelierului de Cooperare şi Coordonare Militară „Parteneri cu NATO în viitor”.
În mediul actual de securitate avem nevoie de foarte multă cooperare şi înţelegere pentru a soluţiona problemele comune, a declarat atunci ministrul Apărării din Republica Moldova, Vitalie Marinuţa. Oficialul a afirmat în deschiderea evenimentului că R Moldova este un partener activ în cadrul Programului PfP şi a participat cu succes în diverse activităţi organizate de NATO.
„Cooperarea dintre NATO şi partenerii săi este multidimensională şi reciproc avantajoasă. Cu susţinerea NATO, în R Moldova, au fost realizate până în prezent numeroase proiecte, care s-au dovedit deosebit de importante pentru securitatea cetăţenilor noştri”, a susţinut ministrul. „În mediul actual de securitate avem nevoie de foarte multă cooperare şi înţelegere pentru a soluţiona problemele comune. Totodată, ţin să subliniez că în conformitate cu angajamentele asumate în plan internaţional, R Moldova îşi propune să fie un furnizor de securitate. În acest context, Armata Naţională a depus eforturi considerabile pentru a spori pregătirea subunităţilor operaţionale predestinate pentru misiuni internaţionale”, a mai spus atunci Marinuţa.
Prim-ministrul Vlad Filat va întreprinde, în perioada 27-28 martie 2012, o vizită de lucru la Bruxelles. Agenda vizitei prim-ministrului mai cuprinde, pe lângă vizita la NATO, o serie de întrevederi cu înalţi oficiali ai Parlamentului European şi Comisiei Europene, inclusiv cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, vicepreşedintele Comisiei Europene Siim Kallas, Comisar European pentru transport, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, raportorul pentru Acordul de Asociere Republica Moldova-UE din partea Parlamentului European, Graham Watson şi alţi oficiali. De asemenea, la Bruxelles, Vlad Filat se va întâlni cu Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfred Martens şi cu Preşedintele Grupului PPE în Parlamentul European, Joseph Daul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.