Vlad Filat a discutat telefonic cu Basescu despre politica sociala a guvernului de la Chisinau

, , , ,
 

Presedintele roman Traian Basescu sprijina guvernul premierului Vladimir Filat

Presedintele roman Traian Basescu sprijina guvernul premierului Vladimir Filat

Prim-ministrul Vlad Filat a avut miercuri o convorbire telefonica cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu, anunta Directia comunicare si relatii cu presa a Guvernului R.Moldova, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. In cadrul convorbirii au fost abordate aspecte ce tin relatiile bilaterale, dar si de ultimele evenimente din Republica Moldova. Interlocutorii au constatat caracterul ascendent al relatiilor bilaterale in ultimul an, inregistrindu-se succese in colaborarea pe multiple planuri.
Un subiect aparte al discutiilor l-a constituit ajutorul acordat de Romania la constructia caselor pentru sinistratii care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din vara anului curent. Vlad Filat a apreciat reactia prompta a autoritatilor romane, precizind ca acest ajutor a fost unul de real folos.
Premierul a mentionat in context ca, printr-o decizie recenta a Guvernului, au fost alocate 103,5 mln lei in vederea constructiei caselor de locuit pentru persoanele sinistrate din satele Cotul Morii, Nemteni, Obileni si Sarateni din raionul Hincesti, dar si 35 mln lei pentru constructia infrastructurii.

Sprijin romanesc

Premierul Vlad Filat s-a referit in context si la decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului pentru un proiect de lege care prevede acordarea de compensatii sociale la circa 521 mii de pensionari si 30 mii de familii social-vulnerabile (112,8 mln lei suplimentar), alocarea a 100 mln lei suplimentar pentru subventionarea agriculturii, a 36,6 mln lei suplimentar pentru invatamint etc. “A fost o decizie importanta si necesara cetatenilor. Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru acest proiect de lege, pentru a nu permite transformarea lui in subiect de discutii electorale in Legislativ, astfel fiind real riscul neadoptarii lui”, a mentionat Prim-ministrul.
Traian Basescu a apreciat eforturile autoritatilor de la Chisinau in vederea avansarii tarii pe calea reformelor si apropierii de Uniunea Europeana. Cei doi oficiali au pledat pentru dezvoltarea in continuare a relatiilor bilaterale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *