Victoria lui Zelenski, confirmată oficial de CEC de la Kiev

de | apr. 8, 2019 | Știri, Ucraina | 0 comentarii

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunţat rezultatele oficiale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale din 31 martie 2019, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Astfel, potrivit autorităţii electorale din fosta republică sovietică, Vladimir Zelenski a acumulat 30,24 la sută din voturi, iar Petro Poroşenko a obţinut 15,95 de […]
Poroșenko, hăituit de justiția din Ucraina
Liderul-de-la-Kiev-Petro-Poroșenko, folosește NATO și UE pe post de arme politice

Liderul-de-la-Kiev-Petro-Poroșenko, folosește NATO și UE pe post de arme politice

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunţat rezultatele oficiale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale din 31 martie 2019, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Astfel, potrivit autorităţii electorale din fosta republică sovietică, Vladimir Zelenski a acumulat 30,24 la sută din voturi, iar Petro Poroşenko a obţinut 15,95 de procente.

În total, pentru alegerile din 31 martie au fost tipărite peste 30 de milioane 462 de mii de buletine de vot, dintre care neutilizate au fost 12 milioane 166 de mii 541.

Dezbatere în pericol

Menţionăm că Poroşenko a acceptat propunerea lui Zelenski de a participa la o primă dezbatere electorală pe un stadion din Kiev. Dar purtătorul de cuvânt al staff-ului electoral al lui Zelenski a declarat că dezbaterea, preconizată pentru 19 aprilie, s-ar putea să nu mai aibă loc, din cauza programului încărcat al umoristului.

Menționăm că turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se vor desfăşura în 21 aprilie 2019.

Tur „bine organizat”

Primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina a fost „competitiv” şi „bine organizat”, a comunicat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a trimis peste 50 de echipe de observatori pentru a monitoriza scrutinul, informează agenţia Dpa, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. „Alegătorii au avut o opţiuni multe şi au ieşit în număr mare”, a declarat coordonatorul special al OSCE, Ilkka Kanerva.

Organizaţia europeană a avut peste 50 de echipe de observatori în Ucraina, a declarat Doris Barnett, liderul delegaţiei germane la Adunarea parlamentară a OSCE. „Ziua alegerilor a fost bine administrată şi fără tulburări”, a adăugat Barnett.

Scrutinul s-a desfăşurat în contextul unei situaţii de securitate complicate, votul neputând fi organizat în regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi nici în zonele din estul Ucrainei controlate de rebelii proruşi, a transmis OSCE.

Organizaţia a comunicat că au fost observate totuşi unele deficienţe şi nereguli, menţionând acuzaţii privind utilizarea abuzivă a resurselor statului şi cumpărare de voturi.

Ministerul de Interne de la Kiev a indicat că au fost raportate peste 1,600 de presupuse încălcări ale legislaţiei electorale. (N.G.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *