Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, interzis la Chișinău

, , , ,
 

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, împreună cu președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu va mai fi primit pe aeroportul din Chișinău la bordul unor avioane militare, potrivit unei scrisori înmânate de către ministrul de Externe al R. Moldova, Andrei Galbur, ambasadorului Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin. Acest lucru se întâmplă înainte ca Rogozin să ajungă la Tiraspol pentru a marca 25 de ani de la desfășurarea trupelor de pace la Nistru.

Autoritățile din Republica Moldova sunt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spațiului său aerian și de a ateriza a avioanelor Forțelor Aeriene Militare a Rusiei în aeroporturile din Chișinău și Tiraspol în legătură cu lipsa condițiilor necesare în acest sens, fapt despre care partea rusă a fost anunțată anterior de nenumărate ori”, se menționează în scrisoarea MAE. Autoritățile de la Chișinău își exprimă totodată regretul în legătură cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru și consideră inoportună desfășurarea unor asemenea evenimente în mod unilateral.

Dodon îi așteaptă pe ruși cu brațele deschise

Însă Dmitri Rogozin a declarat că nu va renunța să viziteze Republica Moldova la finele lunii iulie, invocând invitația pe care i-a făcut-o în acest sens președintele Igor Dodon. „Nu am înțeles: cine și ce nu mi-a permis. Voi ateriza și mă voi întâlni cu președintele Moldovei și conducerea Transnistriei… Sunt invitat în Chișinău de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. (…) Ce ține de mijlocul de transport, vom anunța în modul stabilit partea-gazdă, dar nu pe cei care mereu fac declarații provocatoare”, a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook, în replică la refuzul Chișinăului de a acorda un ”coridor verde” pentru delegația Federației Ruse.

La rândul său, într-un comentariu pe Twitter, Igor Dodon a scris că Rogozin este așteptat ”cu drag”. Dmitrii Olegovici, vă primim cu drag. Vă așteptăm…, a scris Dodon. Reamintim că Dmitri Rogozin a luptat cu arma în mână de partea separatiștilor trasnsnistreni în războiul de pe Nistru din 1992.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *