“Vice-negocieri” pentru AIE la Chisinau

, , , ,
 

alex tanase

Vicepresedintele PLDM, Alexandru Tanase


Liderii celor trei partide de centru-dreapta nu au fost prezenti la discutiile de astazi, rezumandu-se in a-si trimite locotenentii la cele mai importante negocieri pentru viitorul european al Republicii Moldova.
Astfel, joi, vicepresedintii celor partide Alexandru Tanase si Mihai Godea (PLDM), Dumitru Diacov si Valeriu Lazar (PD),  Ion Hadarca si Anatol Salaru (PL) au negociat in aceasta dupa-amiaza. Cei [ase reprezentanti au concluzionat ca astazi au fost discutate trei principii majore de guvernare comunca: mecanismele de guvernare; principiul continuita]ii [i principiul consensului. “Am avut o discutie consistenta, importanta. As evidentia 3 elemente: 1. Mecanismele viitoarei formule de guvernare, pentru a asigura viabilitatea acesteia. 2. Principiul consensului pentru adoptarea deciziilor. 3. Principiul continuitatii acelor reforme incepute in cadrul guvernului actual. Am avut discutii care au aratat ca avem multe viziuni comune. Orice negociere se finalizeaza cu un document. Avem deja o serie de teze expuse, dar semnarea va avea loc atunci când se vor finaliza negocierile. Noi ne miscam cu pasi normali, daca ne referim la termeni de viteza. Nu este corecta ideea ca se taraganeaza negocierile. Discutam si detalii tehnice. Acest lucru trebuie sa se intâmple pentru a nu repeta greselile din trecut”, a declarat Alexandru Tanase, citat de Unimedia.md. La randul sau, vicele PD Valeriu Lazar a declarat ca discutiile decurg mult mai usor fara cei trei lideri. “Ne propunem ca aceasta agenda sa fie mai consistenta. Credem ca taraganarea nu face bine. Ne-am dori o viteza mai mare in discutii. Se pregateste o intâlnire cu liderii dintre cele 3 formatiuni. PD are nevoie de claritate. Colegii de la PLDM urmeaza sa vina la urmatoarea intâlnire cu un contur mai clar despre cum vad ei o eventuala intelegere. Dl Plahotniuc este om de afaceri, iar vizitele sale in strainatate fac parte din viata sa privata. Nu ne este greu sa negociem pentru ca nu avem standarde duble. Cu toti negociem la fel” , a precizat reprezentantul PD. Nu de aceeasi parere a fost si reprezentantul PL. Vicele liberalilor, Ion Hadarca, a spus ca lipsa liderilor de partid s-a resimtit azi. “Am continuat dialogul cu referire la ofertele initiale. A fost un dialog constructiv, aprofundat si punctual pe problemele care urmeaza sa-si gaseasca solutionarea. Vectorii principali: Asigurarea continuitatii programului de guvernare, consensului si mecanisme eficiente ale actului guvernarii. S-a simtit lipsa liderilor politici in negocieri. Dialogul continua”, a declarat Hadarca.

Lider comunist: “Pacat ca nu v-a impuscat Voronin”

In timp ce liderii proeuropeni negociau stabilizarea situatiei politice de peste Prut, reprezentatii comunistilor faceau, in paralel, declaratii socante potrivit carora acestia ar trebui sa ii multumeasca lui Voronin ca nu I-a executat cand a avut ocazia. “Pacat ca Voronin, pe care il urâti atât de mult, nu v-a impuscat pe Piata ca pe niste câini… Ar fi mai mult folos pentru Moldova…”. Aceasta declaratie a fost postata pe o retea de socializare, azi 16 decembrie, de catre Andrei Ciornâi, Membrul Biroului Comitetului Municipal PCRM din Balti, si este adresata sustinatorilor partidelor democrate. Acestia din urma au acuzat Partidul Comunistilor ca se face vinovat de cheltuirea din bugetul de stat a 13 milioane lei, bani care au fost utilizati pentru renumararea buletinelor de vot de la alegerile din 28 noiembrie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.