UTA Găgăuzia și Transnistria semnează acorduri de cooperare „interparlamentare”

, , , , , ,
 

Deputatul găgăuz Vladimir Kîsa (stânga) şi pretinsul șef al Legislativului de la Tiraspol, Alexandr Şerba (dreapta), semnează un „acord interparlamentar” de cooperare

Găgăuzia și Transnistria strâng relațiile, cu toate că prima este o entitate în cadrul R. Moldova, iar cealaltă este o regiune separatistă, nerecunoscută de circa 25 de ani de autoritățile constituționale de la Chișinău. În ciuda acestor realități, „parlamentele” cele două regiuni au semant un acord „interparlamentar” de cooperare. O delegaţie a Adunării Populare a Găgăuziei (Parlamentul local de la Comrat -n.r.) condusă de preşedintele acesteia, Vladimir Kîssa, şi vicepreşedintele Alexandr Tarnavski, a efectuat miercuri, o vizită de lucru la Tiraspol şi chiar au participat la una din şedinţele în plen în pretinsul legislativ al regiunii separatiste transnistrene. La Tiraspol, delegația găgăuză a fost primită de pretinsul șef al Parlamentului, Alexandr Şerba.

Noi avem ce învăţa de la voi”, a declarat Vladimir Kîssa după ce a asistat la şedinţa deputaţilor din Transnistria. Ulterior, şeful Legislativului autonomiei găgăuze şi speakerul „Parlamentului” de la Tiraspol au semnat un nou acord de cooperare „interparlamentar”, reînnoindu-l pe cel semnat în 2012, dintre foştii şefi ai instituţiilor respective. „Sper că semnarea acordului va semnifica impulsionarea relaţiilor interparlamentare şi va contribui la îmbunătăţirea bazei legislative a autonomiei, dar şi va intensifica relaţiile culturale şi economice”, a declarat Kîsa cu această ocazie. Vladimir Kîssa a fost ales în funcţia de deputat al Adunării Populare de pe listele Partidului Democrat. De asemenea, el l-a invitat pe șeful pretinsului Parlament transnistrean la Comrat, cu ocazia Zilelor orașului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *