Uniunea Europeana, paradis fiscal islamic

, , ,
 

islamic-bankÎn oraşul german Mannheim va fi deschisă prima bancă de pe teritoriul Republicii Federale Germania care va funcţiona în baza legii islamice saria, fiind specializată în deservirea importantelor comunitatii de imigranti musulmani din aceasta tara, relateaza mass-media de limba araba, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Inceperea efectiva a operatiunilor băncii, Kuveyt Turk Beteiligungs Bank, care are principalele centre în Kuwait şi Turcia, este planificată pentru luna mai 2010, urmand sa deserveasca in principal persoane fizice, urmand ca in anul 2011 de serviciile bancii sa beneficieze si persoanele juridice.
Expertii din cadrul Institutului Băncilor şi Finanţelor Islamice din Frankfurt au declarat că lansarea pe piaţa germană a instituţiilor financiare ce activează în baza legilor Coranului vor  ajuta la integrarea imigranţilor din statele majoritar musulmane în societatea germană şi, în acelaşi timp, vor atrage clienti apartinand altor religii. Sursele citate au mai declarat ca banci cu practici similare au demarat deja formalitatile necesare pentru deschiderea unor noi filiale in Marea Britanie, Malta, Franta si alte state membre ale Uniunii Europene unde deja functioneaza banci islamice. Conform expertilor, aceste banci ruleaza anual sume de cateva miliarde de Euro. Periodic seviciile de securitate occidentale acuza aceste banci ca permit functionarea unor scheme de finantare a organizatiilor radicale islamiste, inclusiv al Qaida si talibanii din Pakistan si Afganistan.
Menţionăm că băncile islamice nu oferă dobândă la depozite, iar astfel de instituţii financiare nu investesc banii  în companii care sunt asociate cu producerea şi comercializarea de alcool, carne de porc sau de arme. Recent mai multe bani islamice au provocat un scandal international dupa ce mass-media din Qatar a dezvaluit implicarea acestora in afaceri imobiliare in favoarea Israelului pe teritoriile palestiniene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.