Ungaria amenință că va bloca viitorul Ucrainei în UE

, , , ,
 

 

Guvernul ungar va bloca toate deciziile Uniunii Europene care țintesc să aducă Ucraina mai aproape de UE, a declarat șeful diplomației de la Budapesta, Peter Szijjarto, conform site-ului MAE ungar. Decizia Budapestei vine pe fondul promulgării de către președintele Petro Poroșenko a legii educației care presupune închiderea treptată a școlilor cu predare în limba maternă a minorităților. „Putem să garantăm că toate acestea (trecerea legii -n.r.) vor fi dureroase pentru Ucraina în viitor”, a declarat Szijjarto

El a descris decizia lui Poroșenko de promulgare a legii drept „rușinoasă”. Site-ul oficial al MAE ungar relatează că Poroșenko a declarat aspirațiile Ucraine de a se apropia de Europa, dar această decizie a promulgării legii respective, potrivit lui Szijjarto „l-a îndepărtat (pe Poroșenko -n.r.) de Europa și a făcut un pas uriaș în direcția opusă”.

Raportul de pe site-ul MAE ungar mai precizează că Ucraina poate să uite de integrarea în Europa. „Ungaria va bloca toți pașii în interiorul UE ai Ucrainei în procesul de integrare în spiritul Parteneriatul Estic”, a declarat ministrul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *