UE, radar pentru Republica Moldova

de | mart. 15, 2023 | Știri | 0 comentarii

Uniunea Europeană va cumpăra un „radar mobil de supraveghere cu rază lungă de acţiune la sol” pentru a ajuta Republica Moldova să îşi controleze spaţiul aerian, pe fondul dezvăluirilor despre eforturile Rusiei de a răsturna guvernul pro-occidental de la Chişinău, relatează EUobserver. Restul banilor vor fi cheltuiţi pentru vehicule tactice uşoare de mare mobilitate şi […]
Republica Moldova, în vizorul războiului hibrid rus
Republica Moldova, sprijinită de Uniunea Europeană

Republica Moldova, sprijinită de Uniunea Europeană

Uniunea Europeană va cumpăra un „radar mobil de supraveghere cu rază lungă de acţiune la sol” pentru a ajuta Republica Moldova să îşi controleze spaţiul aerian, pe fondul dezvăluirilor despre eforturile Rusiei de a răsturna guvernul pro-occidental de la Chişinău, relatează EUobserver.

Restul banilor vor fi cheltuiţi pentru vehicule tactice uşoare de mare mobilitate şi camionete, stivuitoare, autobuze şi camioane, echipamente de comunicare şi antipiraterie informatică.

Banii urmează să provină din programul Facilităţii Europene pentru Pace (European Peace Facility), un fond comun de 8 miliarde de euro creat de ţările UE, din care cea mai mare parte este destinată Ucrainei.

Achiziţiile pentru Republica Moldova vor fi gestionate de sucursala de achiziţii militare a Estoniei – Centrul estonian pentru investiţii în domeniul apărării.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe rachete au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova şi fragmente de rachete au căzut în câteva localităţi din nordul republicii, la graniţa cu Ucraina.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *