UE prelungește sancțiunile economice împotriva Rusiei

, , ,
 

Consiliul Uniunii Europene a decis, miercuri, să prelungească până la 31 ianuarie 2018 sancţiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruseşti, potrivit unui comunicat de presă.  Sacțiunile europene fac referire la trei aspecte principale: anularea de vize pentru persoane din Rusia, sancțiuni economice împotriva unui număr de companii din industriile petrolieră, apărare și sectorul financiar și măsuri restrictive pentru Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2013. Sacțiunile europene fac referire la trei aspecte principale: anularea de vize pentru persoane din Rusia, sancțiuni economice împotriva unui număr de companii din industriile petrolieră, apărare și sectorul financiar și măsuri restrictive pentru Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2013.

Acest fapt a provocat reînnoirea sancţiunilor pentru o perioadă suplimentară de şase luni. Consiliul UE a oficializat această decizie prin procedură scrisă şi, potrivit regulii aplicabile tuturor deciziilor de acest tip, în unanimitate.

Sancţiunile au fost introduse iniţial la 31 iulie 2014, pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei în Ucraina. Măsurile au fost consolidate în septembrie 2014. Acestea vizează sectorul financiar, sectorul energetic şi sectorul apărării, precum şi domeniul produselor cu dublă utilizare. La 19 martie 2015, Consiliul European a convenit să coreleze durata sancţiunilor cu punerea în aplicare deplină a acordurilor de la Minsk, prevăzută să aibă loc până la 31 decembrie 2015. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, Consiliul a prelungit sancţiunile.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *