UE insista ca presedintele Republicii Moldova sa fie ales in 2011

, , ,
 

Dirk Schuebel Ue RM 543Bruxelles-ul nu priveste cu ochi buni situatia de criza politica de peste Prut. Oficialii UE nu agreeaza ideea ca aceasta s-ar putea adanci si mai mult pe o perioada nedeterminata de timp. Tocmai din aceasta perspectiva seful delegatiei diplomatice UE la Chisinau, a afirmat ca alegerea sefului statului trebuie sa aiba loc anul acesta. „Presedintele tarii (Republicii Moldova -n.r.) trebuie sa fie ales pana la sfarsitul anului”, a declarat sefului delegatiei Uniunii Europene in Republica Moldova, Dirk Schuebel, citat de jurnal.md. Oficialul UE sustine ca pozitia Bruxelles-ului este alegerea cat mai rapida a unui presedinte. Shuebel este este convins ca in Republica Moldova sunt destui candidati care ar putea fi inaintati la functia de presedinte al statului. „Cu parere de rau, nu a fost identificat un candidat. Sper ca va fi identificata candidatura respectiva si se va ajunge la o intelegere. Este mult mai bine decat sa aiba loc alageri parlamentare repetate. Pozitia Bruxelles-ului este ca presedintele sa fie ales cat mai repede. Am venit deja cu multe sfaturi si cred ca omologii nostri stiu ce trebuie de facut”, a declarat Dirk Schuebel. in conditiile in care nu a fost inregistrat niciun candidat la scrutinul prezidential programat pentru 18 noiembrie curent, Legislativul urmeaza sa stabileasca o noua data pentru alegerea sefului statului. Anterior, Schuebel declarase ca nu i se pare neacceptabila desemnarea fostei comuniste Zinaida Greceanii pentru cea mai inalta functie in stat, declaratii ce au starnit o reactie virulenta a ambasadorului roman la Chisinau, Marius Lazurca.

2 raspunsuri
  1. ion
    ion says:

    Declaratiile lui Scuebel privind candidatura doamnei grecianii mi se par pripite. Poate nu este informat cum trebuie despre activitatea Z.Grecianii de acum doi cind a detinut functia de premier, pentru ca altfel nu pot sa spun despre vorbele dl.Scheubel. Z.Grecianii nu este potrivita pentru functia de presedinte, in asemenea situatie avem nevoie de un presedinte puternic si nu o vad pe dinsa in categoria de persoane ce ar merita sa devina presedinte.

    Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Karadeniz Press – Partener Ziaristi Online Related postsGeoana si Lazurca au consfintit sacrilegiile lui Voronin si Lupu de la Manastirea […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *