UE finanteaza Ucraina

, , , , ,
 

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, sustine integrarea europeana a Kievului

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, sustine integrarea europeana a Kievului

Parlamentul European a aprobat azi decizia Uniunii Europene de deblocare a unui credit de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, menit sa ajute aceasta ţara sa depaseasca criza financiara mondiala, relateaza mass-media regionala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Decizia europeana vine pe fondul agaravarii crizei economice care afecteaza fosta republica sovietica. “Salut decizia de astazi a Parlamentului European de a susţine Ucraina acordindu-i acest credit”, a declarat preşedintele legislativului european, polonezul Jerzy Buzek. Surse diplomatice de la Kiev au declarat ca decizia Parlamentului European a fost gandita ca un raspuns direct la vizita oficiala efectuata de presedintele rus Dmitrii Medvedev la Kiev.
Reamintim ca decizia de creditare a Ucrainei a fost luata de Uniunea Europeana inca din anul 2009, dar implementarea acesteia a fost tergiversata de instabilitatea politica din aceasta ţara, confruntata cu o dura campanie prezidentiala, castigata de rusofilul Viktor Ianukovici, liderul de facto al Partidului Regiunilor.
Ucraina, afectata in continuare de o grava criza economica, incearca sa obţina şi de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) un nou imprumut de 12 miliarde de dolari pe o perioada de doi ani şi jumatate, pe linga cel de 16,4 miliarde de dolari obţinut in noiembrie 2008 şi din care Kievul a primit 10,6 miliarde de dolari.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *