UE combate simbolic corupția din Ucraina

, , , ,
 
Corupția amenință Ucraina

Corupția amenință Ucraina

În capitala fostei republici sovietice, la Kiev, în Grădina Botanică Națională, urmează să fie inaugurat „Parcul Corupţiei”, o iniţiativă interactivă menită să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa combaterii acestui fenomen, a declarat, şefa Inițiativei Anticorupție a UE în Ucraina, georgiana Eka Tkeshelashvili, citată de mass-media de la Kiev, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

„Dacă opinia publică privind percepția corupției nu se va schimba, va fi foarte greu să sperăm că eforturile în acest sens vor avea succes. Acest parc nu îşi propune să fie un proces judiciar, scopul său fiind acela de a crea o imagine detaliată a ceea ce înseamă corupția și cum trebuie prevenită” a mai declarat Tkeshelashvili, care conduce misiunea UE care sprijină Biroul Național Anti-Corupție din Ucraina, structură menită să combată corupția, mai ales la nivelul înalților oficiali de la Kiev.

„Parcul Corupţiei”, care va fi inaugurat pe 1 iunie şi va fi deschis timp de 17 zile, se va întinde pe o suprafață totală de 700 de metri pătrați şi va aduce în atenţia vizitatorilor evoluția corupției și a iniţiativelor de combatere a acestui fenomen. În cadrul acestei iniţiative, vor fi amenajate nouă corturi gonflabile, fiecare dintre ele având o formă unică.

Menționăm că periodic înalții oficiali europeni critică liderii de la Kiev pentru lipsa de rezultate palpabile în lupta anti-corupție. Strategia UE de a condiționa sprijinul financiar de implementarea unor reforme dure în domeniul justiției nu au avut rezultatul scontat. Autoritățile de la Kiev au evitat  orice reformă majoră, inclusiv sub pretextul menținerii coeziunii societății ucrainene, confruntată cu războiul din Donbas. Ucraina se clasează printre locurile fruntașe în toate clasamentele internaționale privind corupția. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *