UE, 500 de milioane euro pentru Kiev

, , , , ,
 
Comisia Europeană susține macrofinanciar Ucraina

Comisia Europeană susține macrofinanciar Ucraina

Comisia Europeană a aprobat vineri, 30 noiembrie 2018, plata primei tranșe de 500 de milioane de euro din cadrul noului program de asistență macrofinanciară pentru Ucraina, a scris pe Twitter vicepreședintele comisiei Valdis Dombrovskis, citat de mass-media de la Kiev, preluata de agenția de presă KARADENIZ PRESS. „Comisia Europeană din numele UE a adopta astăzi alocarea a 500 de milioane de euro asistență macrofinanciară pentru Ucraina. Decizia a fost luată într-un moment crucial, deoarece Ucraina se confruntă cu o nouă agresiune din partea Rusiei”, a declarat Dombrovskis.

Anunțul CE subliniază că Ucraina a îndeplinit condițiile pentru obtinerea noii tranșe de ajutor, inclusiv în domeniul combaterii corupției. Este vorba despre crearea unui Birou Național Anticorupție și a unui tribunal special pentru combaterea corupției.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a numit decizia UE „un semnal important de sprijin continuu în fața noilor provocări din partea agresorului rus”.

Asistență de miliarde

Totodată, Alexander Winterstein, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a precizat că odată cu această plată, totalul asistenței macrofinanciare acordate Ucrainei de către UE începând cu anul 2014 a ajuns la 3,3 miliarde de euro, cea mai mare asistență de acest tip acordată vreunei țări din afara UE.
Reamintim că în iunie 2018, Consiliul Uniunii Europene a aprobat alocarea Ucrainei a un miliard de euro asistență macrofinanciară „pentru a acoperi nevoile financiare ale Ucrainei ca sprijin pentru stabilizarea economică și programul de reforme structurale”, se arata în respectivul comunicat. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.