Ucraina va prelua în 2013 preşedinţia OSCE

, , ,
 

Iulia Timosenko, miza geopolitica pentru Ucraina

Ucraina va prelua, de anul viitor, preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Voloşin. „Deţinerea, de către statul ucrainean, a preşedinţiei OSCE, va contribui enorm la dezvoltarea democraţiei. Kievul trebuie să înţeleagă că deţinerea acestui drept nu este un cadou, ci o experienţă”, a explicat Voloşin.
Anterior, reprezentanţii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa au declarat că din cauza condamnării fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, la şapte ani de închisoare, Ucrainei i s-ar putea retrage dreptul de a conduce, în 2013, OSCE.

Atac politic

Medicul din cadrul clinicii germane „Charite”, Lutz Harms, care o tratează pe fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a fost atacat în aeroportul de la Harkov, de către tinerii simpatizanţi ai Partidului Regiunilor, a scris pe pagina sa din reţeaua de socializare Facebook, liderul Paridului European din Ucraina, deputatul Nicolai Caterinciuc. Potrivit declaraţiilor sale, preluate de portalul Podrobnosti, medicul german a fost atacat în aeroportul de la Harkov, înainte de zborul său în Germania. „În străinătate, astfel de gesturi sunt sancţionate. Nici la război, de medici nu se atingea nimeni”, a scris, pe Facebook, Caterinciuc.

Sanatate subreda

Medicul german Lutz Harms, s-a întors pe 11 iulie în Germania, după ce, timp de trei zile, a tratat-o pe fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko. Harms a refuzat să facă vreo declaraţie privind starea de sănătate a ex-premierului ucrainean, precizând că rezultatele investigaţiilor medicale vor fi făcute publice în perioada următoare.
După ce a făcut mai bine de două săptămâni greva foamei şi a fost bătută de angajaţii închisorii, fosta şefă a guvernului ucrainean, Iulia Timoşenko, a fost transferată pe 9 mai 2012, din închisoare Kacianovsk la Spitalul Căilor Ferate Ucrainene din oraşul Harkov. Timoşenko şi-a dat consimţământul pentru a fi transferată la Spitalul Clinic Central al Căilor Ferate Ucrainene de la Harkov, unde este supravegheată, prin rotaţie, de medicii germani, Lutz Harms şi Annette Reischauer.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *