Ucraina, tinta critilor APCE

, ,
 

Liderul de la Kiev, Viktor Ianukovici, persona non grata pentru comunitatea internationala

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, este nemulţumit de realizarea reformelor în Ucraina. Mignon susţine că majoritatea reformelor din Ucraina demonstrează un progres nesemnificativ în condiţiile în care în această ţară urmează să aibă loc alegeri parlamentare. Cu toate acestea, preşedintele APCE a adăugat că speră la o decizie a Curții de Casaţie de la Kiev, care să recunoască ilegalitatea verdictului dat fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, în problema gazelor. „Este absolut necesar să-mi manifest îngrijorarea privind situaţia ex-premierului ucrainean şi lider al opoziţiei, Iulia Timoşenko, care sper să fie eliberată cât mai curând”, a precizat Jean-Claude Mignon.
Examinarea recursului formulat de ex-premierul ucrainean Iulia Timoşenko va fi examinat de Curtea de Casaţie ucraineană marți, 26 iunie. La ora actuală, Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, într-un caz care face obiectul unor puternice critici din partea Uniunii Europene.

Balet diplomatic

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, s-a întâlnit cu fostul secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, Henry Kissinger, intr-o incercare de a obtine o imbunatatire a imaginii sale pe plan extern, pe fondul scandalului Timosenko.
Biroul de presă al Administrației Prezidențiale de la Kiev anunță că pe parcursul întrevederii cei doi au discutat despre desfășurarea Campionatului European de fotbal Euro-2012, diplomatul american dând o înaltă apreciere nivelului de organizare a campionatului. De asemena, liderul de la Kiev a discutat cu Kissinger şi despre dezvoltarea statului ucrainean în contextul provocărilor globale şi al crizei economice. Ianukovici şi Kissinger s-au referit, în special, la cooperarea ucraineano-americană şi la reformele realizate de Ucraina în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană.
Reamintim ca președintele ucrainean a mai avut o întrevedere cu fostul secretar de stat american în luna februarie 2012.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *