Ucraina, lupta împotriva corupției-o afacere mortală

, , , ,
 
Ucraina, una dintre cele mai corupte state din Europa

Ucraina, una dintre cele mai corupte state din Europa

Sute de suporteri ai activistei ucrainene anticorupție, Kateryna Handzyuk, care a decedat duminică din cauza rănilor suferite în urma unui atac cu acid au manifestat duminică seara la Kiev, cerând tragerea la răspundere a celor vinovați, relatează mass-media locală, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. “Katia (Katerina) a murit. Detaliile vor fi disponibile în curând”, a indicat pe Facebook un grup care a publicat până acum cu regularitate buletine despre starea de sănătate a activistei şi informaţii cu privire la investigarea acestui atac.

Moartea ei la un spital din Kiev vine după un val de atacuri împotriva activiștilor civici ucraineni.

Activista Katerina Gandzyuk, victimă a luptei împotriva corupției din Ucraina

Activista Katerina Gandzyuk, victimă a luptei împotriva corupției din Ucraina

Promisiuni prezidențiale

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a confirmat decesul şi a prezentat condoleanţe rudelor militantei în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii ucrainene din Turcia, unde a efectuat duminică o vizită oficială. “Mă adresez forţelor de ordine să facă tot posibilul pentru ca asasinii Katerinei Gandziuk să fie găsiţi, judecaţi şi pedepsiţi”, a scris de asemenea Poroşenko într-o postare pe contul său de Twitter.

Militantă şi consilieră a primarului din Herson (sud), Katerina Gandziuk, 33 de ani, a denunţat corupţia în cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne ucrainean şi a fost atacată la sfârşitul lunii iulie, când un necunoscut a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric.

Ea a fost spitalizată în stare “gravă”, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului său. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *