Ucraina își face planuri mari în relația cu UE

, , ,
 

Președintele ucrainean Petro Poroșenko (centru), alături de președintele Consiliul European, Donald Tusk (stânga) și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, în cadrul conferinței prilejuite de summitul UE-Ucraina de la Kiev, că Ucraina vizează pe termenul lung aderarea la Uniunea Vamală a UE, integrarea în spațiul Schengen, să devină parte a pieței digitale europene și Uniunii Energetice la nivelul blocului comunitar. „Intențiile Ucrainei de aderare la Uniunea Vamală a UE, de integrare în zona Schengen, de a deveni parte a pieței digitale europene și a Uniunii Energetice, sunt simboluri puternice pentru domeniile economic, social, sectorial și alte reforme, precum și pentru pentru dezvoltarea comerțului comun și a investițiilor”, a declarat liderul de la Kiev.

El a subliniat că ieșirea Marii Britanii din UE „nu va trebui să fie un obstacol în calea extinderii și întăririi UE și de asemenea pentru întărirea relației de solidaritate dintre UE și Ucraina”. „Umbra Brexit-ului nu trebuie să determine o cădere a relațiilor Ucrainei cu UE. Acesta este mesajul meu clar”, a conchis Poroșenko.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *