Ucraina interzice alegerile prezidențiale ruse pe teritoriul său

, , , ,
 
Ministrul-de-Interne-de-la-Kiev-Arsen-Avakov-unul-din-liderii-cei-mai-puternici-ai-Ucrainei.

Ministrul-de-Interne-de-la-Kiev-Arsen-Avakov-unul-din-liderii-cei-mai-puternici-ai-Ucrainei.

Autoritățile de la Kiev au avertizat alegătorii ruşi că nu le va permite accesul la consulatele ţării lor pentru a vota în cadrul scrutinului prezidenţial rus, organizat în data de 18 martie 2018, după patru ani de la anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Această decizie a fost luată ca reacţie la ‘organizarea ilegală’ a alegerilor prezidenţiale ruse în Crimeea, unde vor fi deschise secţii de votare în oraşele Sevastopol şi Simferopol.

Avakov, vârf de lance

Ministrul de interne Arsen Avakov, un cunoscut promotor al unei politici dure față de Moscova, a anunţat pe pagina sa de Facebook că forţe ale poliţiei vor păzi reprezentanţele diplomatice ale Rusiei în Ucraina, ‘la Kiev, Harkov, Odessa şi Lvov, şi nu le va permite cetăţenilor ruşi să pătrundă în aceste clădiri pentru a vota’. ‘Având în vedere războiul hibrid şi agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei (…), Ministerul de Interne ucrainean consideră imposibilă organizarea pe teritoriul ţării de alegeri care încalcă legile Ucrainei’, a declarat ministrul Arsen Avakov.

Acuzații ruse

Rusia a denuntat o “ingerinta” a Kievului in afacerile sale interne, dupa decizia autoritatilor ucrainene de a refuza alegatorilor rusi accesul la consulatele din tara lor pentru a vota la alegerile prezidentiale de duminica, relateaza mass-media locală. Aceasta decizie “nu poate provoca nimic altceva decat indignare”, a declarat diplomatia rusa intr-o declaratie. “Interferenta deschisa in afacerile interne ale Federatiei Ruse este evidenta”, se arata intr-un comunicat. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *