Ucraina denunță atacuri subversive ale Rusiei chiar la Kiev

, , , ,
 

Preşedintele Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksandr Turcinov.

Ucraina se mobilizează și strânge rândurile în ceea ce privește securitatea națională, după o serie de acte teroriste care au avut loc pe teritoriul țării și poartă amprenta modului de operare al Rusiei. Astfel, vor fi luate suplimentar o serie de măsuri antiteroriste din cauza nivelul ridicat al amenințărilor. „În urma unui act de terorism, la Kiev a murit unul dintre cei mai buni agenţi militari ucraineni, Maksim Şapoval. Acesta a participat activ la apărarea statului ucrainean de invazia rusească”, a declarat preşedintele Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksandr Turcinov.

El a adăugat că acest act terorist a fost comis conform scenariului în care a fost asasinat şi colonelul de contraspionaj ucrainean Oleksandr Haraberiuş, în luna martie a acestui an, scrie pravda.com.ua. Oficialul de la Kiev a adăugat că, în ultimele luni, a fost înregistrată o creştere a activităților subversive puse în aplicare de Federația Rusă împotriva Ucrainei în cadrul războiului hibrid. „Există toate motivele să credem că aceste crime sunt planificate și organizate cu participarea directă a serviciilor secrete rusești”, a precizat Turcinov.

În opinia sa, actul terorist de marţi, în care a murit angajatul Ministerului Apărării de la Kiev, vizează intimidarea și destabilizarea situației din Ucraina. „Nu este o coincidență faptul că atentatul a coincis cu atacurile cibernetice care, de asemenea, conţin urme ruseşti”, a mai spus el. Colonelul din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei, Maksim Şapoval, a fost ucis marţi, în urma exploziei unei maşini cu care se deplasa, în centrul Kievului. De asemenea, Ucraina a fost ținta unui atac informatic, ce poartă același urme ca cel comis în luna mai cu virusul WannaCry. Din cauza acestui atac, pasagerii metroului din Kiev nu au putut plăti cu cardul bancar, panourile de afișaj de pe aeroportul din Kiev nu au funcționat, iar bănci ucrainene au fost nevoite să își suspende anumite servicii pentru clienți. Ar fi vorba de o ‘versiune modificată recent’ a virusului „Petya”, denumită „Petrwrap”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *