Ucraina comemorează deportărilor tătarilor din Crimeea, Rusia își face batalion de asalt în Feodosia

, , ,
 

Ucraina comemorează ziua deportărilor tătarilor crimeeni la ordinului dictatorului sovietic, Iosef Stalin, acțiunea fiind începută la 18 mai 1944. Manifestările au început cu acţiunea naţională ”Durere și solidaritate”, în cadrul căreia a avut loc un moment de reculegere, iar alarmele au răsunat la nivelul întregii ţări, pentru a aduce în atenţia populaţiei semnificaţia acestei zile.

La ora 16:00, la Opera Națională a Ucrainei „Taras Şevcenko” din Kiev, va avea loc un recviem în memoria victimelor genocidului poporului tătar din Crimeea, iar la ora 18:00, în Piața Independenței din centrul capitalei ucrainene, va începe un miting de comemorare. În perioada 18-20 mai 1944, NKVD a deportat forțat poporul tătar din Crimeea în Uzbekistan și în zonele adiacente din Kazahstan și Tadjikistan.

Pe de altă parte, Rusia militarizează tot mai mult peninsula Crimeea, anexată de la Ucraina la începutul lui 2013. Armata rus a început crearea unui batalion de asalt de trupe aeropurtate, care ar trebui să devină operațional la 1 decembrie, în cadrul Diviziei aeropurtate 7, care are baza permanentă lângă Novorossiisk.

„Batalionul va staționa în apropiere de orașul Feodosia, în partea de est a peninsulei” Crimeea, a declarat generalul Vladimir Șamanov, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat. Către sfârșitul anului 2019, a adăugat el, pe baza acestui batalion în Crimeea urmează să fie creat Regimentul 97 de asalt, al treilea ca parte componentă a Diviziei 7 vânători de munte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *