Ucraina cere acces pentru misiunile internaționale umanitare în Donbas și Lugansk

, , , ,
 

 

Președintele Parlamentului ucrainean și reprezentantul Ucrainei in subcomitetul pentru Grupul de Contract Trilateral, Irina Gerașcenko, a scris pe pagina sa de Facebook, după o întâlnire cu coordonatorii proiectelor de asistență umanitară ai UE, că misiunile umanitare internaționale nu au acces în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, în timp ce aproximativ 70 de convoaie umanitare au fost trimise de către Rusia în aceste regiuni în ultimii trei ani de zile.  Donbasul ocupat de Rusia rămâne complet închis misiunilor internaționale, în același timp 70 de convoaie din Rusia, așa-numitele „convoaie umanitare” sunt trimise acolo, încălcând legislația ucraineană. Ucraina cere acces imediat pentru misiunile internaționale care să poată intra în teritoriile ocupate”, a subliniat Gerașcenko.

Ea a mai adăugat că situația umanitară și de mediu în regiunile de conflict rămâne dificilă, mulți oameni de acolo având nevoie de case și slujbe. Potrivit ei, Ucraina are nevoie de sprijinul partenerilor internaționali în aceste zone.

Irina Gerașcenko a mai precizat că șeful delegației UE în Ucraina Hugues Mingarelli împreună cu colegii său au vorbit recent despre planul UE privind o dezvoltare umanitară și implementare de măsuri necesare pentru a ajuta populația civilă ce este afectată pe alte părți ale liniei de demarcație.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *