Ucraina acuza Rusia de introducerea de armament greu in zona de conflict

, , , , ,
 

russian tanksKievul acuza Moscova de implicare in conflictul din estul tarii, acolo unde ar fi adus nu mai putin de 32 de tancuri, piese de artilerie si soldati. In utimele 24 de ore, cinci soldati ucraineni si-au pierdut viata. ’32 de tancuri, 16 obuziere si 30 de camioane militare Kamaz cu trupe au intrat in Ucraina dinspre Rusia’ si se indreptau spre localitatea Krasnii Luci, in regiunea rebela Lugansk, a declarat purtatorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrii Lâsenko. O alta coloana de camioane transportând trei statii radio au trecut frontiera la postul de control Izvarino, aflat in mâinile separatistilor, adaugat el, in contextul escaladarii tensiunilor in ultimele zile in estul rebel al Ucrainei.

‘Am pierdut cinci soldati si alti 16 au fost raniti in ultimele 24 de ore’, a declarat Lâsenko, in cursul unei conferinte de presa. La randul sau, Rusia a pus situatia din Ucraina pe agenda Consiliului Securitatii Rusiei. ‘Reuniunea s-a concentrat asupra problemelor sociale si economice si dosarelor internationale, inclusiv inrautatirea situatiei din Donbas unde fortele armatei ucrainene au incalcat acordul de incetare a focului (de la 5 septembrie) in mod repetat Rusia a denuntat, prin vocea reprezentantului sau permanent la OSCE, Andrei Kelin, incalcarea acordurilor de la Minsk si de la Geneva de catre Kiev pe fondul escaladarii tensiunilor in estul Ucrainei.

‘Am semnalat atacul lansat de o coloana de tancuri (ucrainene) in zona localitatii Iasinovataia’, a declarat Kelin, acuzând autoritatile de la Kiev de violarea acordurilor de la Minsk si de la Geneva (17 aprilie), intr-o reuniune a Comitetului permanent al OSCE. Joi, rebelii prorusi au anuntat ca au respins un atac al armatei ucrainene in imprejurimile localitatii Iasinovataia, in timp ce fortele Kievului acuza rebelii de incalcarea repetata a armistitiului’, a mai declarat Peskov.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *