Ucraina a livrat Thailandei primul lot de tancuri „Oplot”

, , ,
 

 

Tancul "Oplot", simbol al industriei ucrainene de armament

Tancul “Oplot”, simbol al industriei ucrainene de armament

Intreprinderea ucraineană „Uzina Malîșev” din Harkov a produs și a livrat Regatului Thailandei primul lot, din cele cinci contractate, de tancuri principale de luptă „Oplot”, a comunicat serviciul de presă al concernului de stat „Ucroboronprom”, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS.  Conform sursei citate, tancul principal de luptă este un tanc multi-scop, care combinǎ o mare putere de foc, protecție și mobilitate. În acest model, “Oplot” se combină atât mobilitatea și adaptabilitatea la producția în masǎ a tancurilor medii, cât și nivelul ridicat de protecție cu o mare putere de foc a tancurilor grele. „Contractul este îndeplinit conform tremenilor de timp stabiliți, iar acum întreprinderea lucrează la cel de al doilea lot de tancuri”, se mai spune în comunicat.
„Oplot” a fost adoptat de armata ucraineană în 2009, iar contractul de livrare a 49 de tancuri principale de luptă „Oplot”, în valoare de peste 200 milioane de dolari, a fost semnat în 2012. Conform aprecierii specialiștilor, contractul respectiv face parte din cele mai mari zece contracte din istoria complexului militar de armament ucrainean.
Conform datelor „Ucroboronprom”, începând cu 2006 părțile au semnat contracte in valoare de peste 500 de milioane USD, contracte prin care Kiev-ul livreaza tehnica militara ucraineana statului asiatic. Sursele citate au mai subliniat ca uzina “Malîșev” are capacitatea de a fabrica, anual, aproximativ 100 de tancur și 200 TAB-uri.
Mentionam ca statul asiatic va inlocui cu tancul principal de luptă „Oplot” tancul ușor american M41A3, fabricat in perioada anilor ’50-’60. Anterior, Kievul a livrat Thailandei și un lot de TAB-3E1.
Conform datelor ONU, începând cu 1992, Ucraina a exportat circa 1.300 de tancuri, inclusiv 320 în Pakistan, 223 în Azerbaidjan, precum si 150 în Congo.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *