Ucraina a extradat in Rusia un presupus terorist

, , , ,
 

Ucraina l-a extrădat în Rusia pe unul dintre presupuşii autori ai atentatului împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin, dejucat la începutul acestui an.
Suspectul Ilia Pianzin, a fost predat autorităţilor ruse şi se află în prezent în închisoarea Lefortovo din Moscova, unde va fi interogat de anchetatorii FSB, precizează presa rusă. Cel de-al doilea suspect, Adam Osmaiev, se află în continuare în Ucraina în aşteptarea unei decizii a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, pe care avocaţii săi au sesizat-o pentru a împiedica extrădarea sa, în plus el solicitând şi azil politic autorităţilor ucrainene.
Ilia Pianzin a fost arestat de serviciile secrete ucrainene în luna ianuarie, în urma unei explozii accidentale care s-a produs când încerca să realizeze o bombă artizanală. La interogatoriu, acesta l-a deconspirat pe Osmaiev, pe numele căruia fusese deja emis un mandat internaţional de arestare, el conducând organizaţia Ismarat Kazkaz. Amândoi au recunoscut că plănuiau asasinarea lui Vladimir Putin, atunci încă prim-ministru al Rusiei.
Autorităţile ruse au anunţat în luna februarie că serviciile secrete ruse şi ucrainene au dejucat un atentat pus la cale de islamiştii ceceni împotriva premierului Vladimir Putin, la mai puţin de o săptămână înaintea alegerilor în urma cărora acesta avea să redevină preşedinte. Mass-media ruse au considerat atunci că acest anunţ lansat înainte de alegeri ‘dădea bine’ pentru a mobiliza electoratul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *