TVR1, pregatit pentru retransmisie in Republica Moldova

de | mart. 30, 2010 | R. Moldova, România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

"Sistarea retransmiterii postului TVR1 a constituit una din cele mai mari ilegalitati comise de guvernarea comunista. Noi am reglementat pe cale amiabila acest dosar ajuns la CEDO, iar in doua luni TVR1 va fi retransmis in tara noastra", a declarat recent ministrul justitiei din Republica Moldova, Alexandru Tanase, citat de mass-media de la Chisinau, preluata de presa de la Bucuresti

TVR1, interzis de regimul Voronin

TVR1, interzis de regimul Voronin

„Sistarea retransmiterii postului TVR1 a constituit una din cele mai mari ilegalitati comise de guvernarea comunista. Noi am reglementat pe cale amiabila acest dosar ajuns la CEDO, iar in doua luni TVR1 va fi retransmis in tara noastra”, a declarat recent ministrul justitiei din Republica Moldova, Alexandru Tanase, citat de mass-media de la Chisinau, preluata de presa de la Bucuresti. El a mentionat ca dosarul de reglementare a situatiei se afla pe masa premierului Vlad Filat, care in termen de doua luni trebuie sa adopte o decizie in acest sens. „Seful executivului trebuie sa ia o decizie in acest sens, pentru ca agentul guvernamental la CEDO este in subordinea premierului si ministrului justitiei”, a spus Tanase, citat de mass-media locala.
Oficialul a precizat ca, cel mai probabil, TVR1 nu va aparea pe fosta frecventa, care este ocupata de un alt agent economic, care a obtinut licenta. „Agentul economic respectiv este un dobanditor de buna credinta, iar daca vom incerca sa-l inlaturam, atunci ar putea aparea unele probleme. Exista o solutie de compromis, fara a afecta alti detinatori de licenta”, a mai adaugat Alexandru Tanase.
Retransmiterea TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova a fost sistata la sfarsitul lunii septembrie 2007 pe motiv ca nu s-a reusit incheierea unui nou contract cu Societatea Romana de Televiziune, iar cel vechi expirase pe 15 iunie 2007. Retransmisia postului public din Romania a mai fost sistata si in august 2002, pentru o perioada de circa 7 luni, motivandu-se cauze tehnice si juridice. Societatea civila a protestat fata de sistare, spunand ca la baza acesteia ar fi stat de fapt motive politice.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Concurs eseuri