Turcii invadeaza Uniunea Europeana

, , , ,
 

Cetatenii germani nu doresc integrarea Turciei in UE

Cetatenii germani nu doresc integrarea Turciei in UE

Cetatenii Republicii Turcia reprezinta cel mai mare grup de cetateni dintr-un stat non-UE care locuiesc in spatiul comunitar, arata statisticile oficiale ale UE, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Totodata, cel mai mare numar de cetateni ai unui stat membru UE care locuiesc pe teritoriul altui stat membru provin din Romania. Conform Eurostat, in total 31,9 milioane de straini au fost inregistrati la inceputul anului 2009 in cele 27 de state membre ale UE, reprezentand aproximativ 6.4% din totalul populatiei UE. Cei mai multi straini locuiesc in Germania, aproximativ 7,2 milioane, precum si in Spania, aproximativ 5,7 milioane.
Statul cu cel mai important procentaj de straini este Marele Ducat de Luxemburg (44%), urmat de Republica Letonia (18%), Cipru si Estonia (16%). Proportia scade la aproximativ 1% in Polonia, Romania si Bulgaria. Din totalul strainilor, aproximativ 12 milioane (2.4%) sunt cetateni ai unui alt stat membru UE, iar aproximativ 20 de milioane (4%) provin din state din afara spatiului comunitar, inclusiv 5 milioane din Africa, 4 milioane din Asia si aproximativ 3 milioane si jumatate din statele de pe continentul american.

Nemţii nu-i vor pe turci în UE

Cetatenii turci reprezinta cel mai mare grup, cu aproximativ 2 milioane si jumatate (8%), urmat de cetatenii marocani (aproximativ 2 milioane sau 6%) si de cei din Albania (un milion sau 3%). Dar mai mult de o treime din strainii din spatiul comunitar provin din alt stat membru al Uniunii Europene. Cel mai mare grup provine din Romania (doua milioane sau 6%), urmat de Polonia (un milion si jumatate sau 5%) si Italia (aproximativ 1,3 milioane sau 4%).
Peste două treimi dintre nemţi s-au declarat împotriva aderării Turciei la Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Emnid, citat de mass-media regionala. Zilele acestea premierul turc Recep Tayyip Erdogan se află într-o vizită de lucru în Germania, unde s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel. Cifrele cercetării arată ca 69% dintre germanii chestionaţi au declarat că nu doresc integrarea Turciei în UE. „UE trebuie să-şi ţină promisiunile”, a declarat Erdogan, potrivit căruia procesul de integrare nu trebuie să încetinească. Ankara a început negocierile de aderare în 2005, până în prezent fiind deschise doar 12 din cele 35 de capitole de negociere.

Model esuat

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat recent că modelul unei Germanii multiculturale, în care să coabiteze armonios diferite culturi, a ‘eşuat total’, o declaraţie ce intervine în contextul în care dezbaterile asupra imigraţiei în Germania sunt tot mai aprinse. Germania duce lipsă de mână de lucru calificată şi nu poate renunţa la imigranţi, dar aceştia trebuie să se integreze şi să adopte cultura şi valorile germane, a insistat şeful guvernului german în cadrul unui discurs rostit în faţa tinerilor formaţiunii sale conservatoare.
‘Modelul multicultural a eşuat, a eşuat total’, a afirmat Angela Merkel în faţa Congresului tinerilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată /CDU/ şi din CSU, aliatul său bavarez, desfăşurat la Potsdam, lângă Berlin. Subliniind că Germania rămâne o ţară deschisă lumii, Angela Merkel a adăugat – ‘Noi nu avem nevoie de o imigraţie care să apese asupra sistemului nostru social, dar ţara nu va putea face economie de specialişti străini, chiar dacă aceasta formează şomeri germani’.
Agenţia citată notează că dezbaterile asupra imigraţiei divizează Germania de la publicarea cărţii ‘Germania se autodesfiinţează’ a social-democratului Thilo Sarrazin, membru al conducerii Bundesbank /Banca Centrală a Germaniei/, potrivit căruia, din cauza imigranţilor, nemţii ar putea deveni în timp străini în propria lor ţară. Clasa politică a condamnat vehement tezele sale, pe care le-a calificat drept populiste sau chiar rasiste, în timp ce majoritatea germanilor le aprobă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *