Turcia trimite ajutoare umanitare refugiatilor dincolo de granita cu Siria

, , ,
 

Autorităţile turce au distribuit duminică alimente şi materiale de primă necesitate sirienilor de cealaltă parte a frontierei turco-siriene, au anunţat responsabili ai serviciilor de intervenţie în cazuri de situaţii de urgenţă.
Distribuirea s-a făcut la nivelul zonei Reyhanli, în provincia Hatay din sudul Turciei, unde sute de sirieni aşteaptă în condiţii dificile să poată intra în Turcia. Valul de refugiaţi s-a intensificat net în ultima săptămână din cauza ofensivei armatei siriene şi a luptelor din Alep, iar autorităţile turce nu mai pot asigura intrarea lor imediat pe teritoriul propriu. Refugiaţii trebuie investigaţi mai întâi şi obligaţi să locuiască ore sau zile în Ţara nimănui care separă cele două state..
O mie de refugiaţi, între care ofiţeri şi soldaţi dezertori, au sosit în ultimele 24 de ore în Turcia, iar numărul sirienilor refugiaţi în pe teritoriul turc şi adăpostiţi în tabere se apropie de 70.000, potrivit autorităţilor. De la hrană pentru sugari până la aşternuturi şi echipamente sanitare au fost distribuite refugiaţilor care aşteaptă să poată intra în Turcia. Semiluna Roşie turcă a deschis patru centre la frontieră pentru a primi donaţii din partea populaţiei locale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *