Turcia opreste temporar primirea refugiatilor sirieni

, ,
 

Turcia a oprit temporar găzduirea pe teritoriul său a refugiaţilor sirieni care-şi părăsesc ţara din cauza luptelor, pentru a avea timp să ridice noi tabere în care să fie cazaţi străinii, a declarat un diplomat turc.
Aproximativ 5.000 de persoane au fost blocate la frontieră în zona Kilis şi alte 2.000 în împrejurimile punctului de trecere Reyhanli, tot în sudul Turciei, a precizat responsabilul.”În cel mult trei zile vor fi amplasate noi structuri, le vom autoriza apoi pe aceste persoane să treacă graniţa treptat în Turcia,” a afirmat diplomatul turc, adăugând că vor fi distribuite ajutoare umanitare refugiaţilor aflaţi în aşa-numita zonă “no man”s land” care separă cele două ţări.
Două noi tabere de refugiaţi, cu o capacitate de 10.000 de persoane, sunt în curs de amenajare la Gaziantep şi Hatay, două provincii din sudul Turciei din apropiere de frontiera siriană, a mai spus responsabilul turc. Numărul de refugiaţi sirieni găzduiţi pe teritoriul turc în mai multe tabere din corturi sau din prefabricate s-a dublat în ultimele două luni, ajungând la circa 80.000 de persoane.
Săptămâna trecută, ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu a avertizat că Turcia nu va putea să găzduiască mai mult de 100.000 de sirieni şi a sugerat ideea instaurării unei zone-tampon sub controlul ONU pe teritoriul sirian pentru a pune capăt afluxului de refugiaţi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *