Turcia isi construieste rachete balistice

, ,
 

SOM

Ministrul ştiinţei, industriei şi tehnologiei din Turcia, Nihat Ergun, a declarat că ţara sa este pregătită să înceapă producţia în masă a primei rachete balistice concepute de experţii militari turci fără niciun ajutor din afară, după o serie de teste cu racheta SOM, ce au fost finalizate cu succes.
Ergun a anunţat începerea fabricării de rachete balistice, într-o conferinţe de presă la Ankara, convocată special în acest scop. “În prezent, Turcia are toate mijloacele necesare pentru a iniţia construcţia rachetelor cu o rază de până la 500 de kilometri”, a menţionat el, citat de presa turcă..
Racheta SOM are însă o rază de acţiune de 200 de km şi poate fi amplasată pe aeronave. Ea poate fi lansată de asemenea de pe platforme terestre şi maritime, a adăugat el. Acesta este primul pas al Turciei pe calea dezvoltării rachetelor cu rază lungă de acţiune. Militarii turci susţin că, în interesele apărării naţionale, Ankara ar avea nevoie de o rachetă cu rază de acţiune de până la 2.500 km.
Turcia susţine că ar avea nevoie de astfel de rachete pe fondul creşterii instabilităţii în regiune, ca urmare a impactului negativ al “Primăverii arabe”, mişcare populară ce a dus în unele ţări din zonă la căderea regimurilor corupte, dar care pe calea tranziţiei spre o societate aşezată pe principii democratice trec printr-o perioadă de transformări violente.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *