Turcia. Arestari in cazul antentatului din Gaziantep

, ,
 

Poliţia turcă a procedat la arestarea a 13 persoane în mediile separatiste kurde după atentatul comis luni la Gaziantep, în sud-estul Turciei, principalul suspect fiind în continuare căutat, a anunţat vineri guvernatorul local.
“Treisprezece persoane au fost interpelate şi deferite unui tribunal” din Gaziantep, a declarat Erdal Ata într-o declaraţie televizată. Persoana suspectată de plasarea bombei, identificată ca fiind Murat Filiz şi prezentată drept membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan, este încă în libertate, dar ea este activ căutată de poliţie, a subliniat guvernatorul.
O maşină plină cu explozibili a sărit în aer luni seara în faţa unui comisariat din centrul oraşului Gaziantep, omorând nouă persoane, inclusiv copii, şi rănind alte circa 60, din care 10 grav. Mişcarea separatistă kurdă n-a revendicat atentatul, dar autorităţile turce au acuzat imediat PKK, aflat în conflict cu ele din 1984.
Sud-estul Turciei, locuit în majoritate de kurzi, constituie câmpul de acţiune pentru rebelii din cadrul PKK. Gaziantep, important oraş industrial din această zonă, a fost ferit până acum de violenţele declanşate după ce PKK a lansat o rebeliune separatistă în 1984 împotriva forţelor de la Ankara, soldată cu circa 45.000 de morţi. La Gaziantep se află un birou deschis de Turcia pentru a centraliza ajutoarele internaţionale destinate refugiaţilor sirieni, al căror număr a ajuns la 70.000.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *