Turcia a fost la un pas sa atace Siria

, ,
 

Turcia a renunţat în ultimul moment la ideea de a bombarda sistemele antiaeriene şi de rachete ale Siriei după doborârea unui avion de recunoaştere al forţelor sale armate luna trecută.
Potrivit presei turce, avioane F-16 erau pregătite să zboare spre Siria pentru a întreprinde bombardamente atunci când trupurile neînsufleţite ale piloţilor au fost descoperite în mare. Cu toate acestea, forţele armate turce au dat dovadă de reţinere pentru că nu erau suficient de familiarizate cu sistemele antiaeriene ruseşti desfăşurate în Siria şi pentru că încă nu se ştia cum fusese doborât avionul, afirmă presa.
Mai important decât atât Turcia a ales să nu atace din cauza riscurilor politice implicate de o asemenea campanie de bombardamente. Autorităţile de la Ankara au decis că atacarea Siriei ar dăuna imaginii Turciei, ca stat care susţine eforturile de pace în Orientul Mijlociu. La 22 iunie, Siria a doborât un avion de recunoaştere turc RF-4E Phantom. Ankara susţine că aparatul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional cu o rachetă teleghidată. Damascul neagă, afirmând că avionul a fost vizat de artileria antiaeriană pentru că zbura la o altitudine de 100 de metri în spaţiul sirian.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *