Trucaje a la Moskva Film pentru „telenovela Putin”

de | nov. 27, 2011 | Federatia Rusa, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Inca o data s-a demonstrat, daca mai era nevoie, ca democratia ruseasca isi are radacinile mai degraba in ograda Ohranei decat in regulile generale ale acestei organizari politice. Candidatura lui Putin la un al treilea mandat la carma Rusiei, dovedeste inca o data ca Dmitri Medvedev a jucat doar rolul unei „matriosci” asumate de cercurile influente de la Sankt Peterburg si Moscova.

vladimir-putin-hunting-with-rifle 6323

Inca o data s-a demonstrat, daca mai era nevoie, ca democratia ruseasca isi are radacinile mai degraba in ograda Ohranei decat in regulile generale ale acestei organizari politice. Candidatura lui Putin la un al treilea mandat la carma Rusiei, dovedeste inca o data ca Dmitri Medvedev a jucat doar rolul unei „matriosci” asumate de cercurile influente de la Sankt Peterburg si Moscova. In acest context, Partidul Rusia Unita, reunit duminica in Congres la Moscova, a aprobat in unanimitate candidatura lui Vladimir Putin la alegerile prezidentiale din 4 martie 2012, relateaza RIA Novosti. Reuniti pe arena sportiva Lujniki din Moscova, toti delegatii care au participat la vot l-au sustinut pe actualul prim-ministru. in total, „614 buletine au fost depuse. 614 pentru, zero impotriva, nici un buletin invalidat”, a declarat presedintele Consiliului superior al Rusiei Unite, Boris Grizlov, prezentand rezultatul scrutinului.

Spectacol regizat

Premierul rus Vladimir Putin a declarat duminica, la congresul partidului sau Rusia Unita, ca accepta „cu recunostinta” sa candideze la presedintia tarii in cadrul scrutinului din martie 2012. „ii sunt recunoscator lui Dmitri Anatolevici Medvedev, congresului Rusiei Unite, ca m-a desemnat si mi-a cerut sa candidez la postul de presedinte al Rusiei. Bineinteles ca acces cu recunostinta aceasta propunere. Multumesc”, a spus Vladimir Putin. Congresul formatiunii are loc cu o saptamana inainte de alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus. In deschiderea reuniunii, mai multi reprezentanti ai partidului au elogiat personalitatea lui Putin si l-au „rugat” sa accepte sa candideze la prezidentialele de la anul viitor. „Rusia are nevoie de un lider curajos, puternic, inteligent, capabil nu doar sa apere libertatile cetatenilor, dar si sa le aminteasca de responsabilitatile lor si sa-i determine sa le respecte. Cea mai sfanta obligatie este respectarea legilor Federatiei Ruse”, a declarat regizorul Stanislav Govoruhin, in deschiderea reuniunii. „Avem un asemenea om – este Vladimir Vladimirovici Putin”, a adaugat Zavoruhin, rugandu-l pe Putin sa accepte sa candideze la presedintie. Actualul presedinte Dmitri Medvedev l-a descris, la randul sau, pe Vladimir Putin drept „cel mai popular” si „experimentat” om politic din Rusia. Actualul presedinte, Dmitri Medvedev, a declarat la sfarsitul lui septembrie ca ii va lasa locul sau premierului, dupa prezidentialele din martie 2012. seful statului va prelua atunci conducerea unui nou Guvern rus. Vladimir Putin a parasit presedintia in 2008 si l-a desemnat pe Medvedev ca succesor al sau, pentru ca nu putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv. Dar in calitate de sef al Guvernului, el ramane personalitatea centrala a regimului si lider al tarii. La randul sau, presedintele Dmitri Medvedev conduce lista partidului Rusia Unita pentru alegerile legislative de la 4 decembrie.

Legile lui Putin

Vladimir Putin a avertizat tarile straine sa nu se amestece in alegerile ruse, cu o saptamana inaintea scrutinului legislativ.Putin a declarat, in cadrul unui congres la Moscova al partidului sau, ca tari straine platesc ONG-uri in Rusia „pentru a influenta cursul campaniei electorale din tara”. El a apreciat ca este vorba despre o „munca inutila, bani aruncati pe fereastra”. „Ar fi de preferat sa foloseasca acesti bani pentru a plati deficitul tarilor lor si sa inceteze sa mai cheltuie banii pentru politici externe costisitoare si ineficiente”, a adaugat el, intr-o aparenta referire la tari europene si la SUA. „Toti partenerii nostri straini trebuie sa inteleaga ca Rusia este o tara democratica, un partener de incredere, un partener previzibil, cu care se poate si trebuie sa se ajunga la un acord”, a subliniat Putin. Organziatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a indicat in octombrie ca a fost invitata oficial sa monitorizeze alegerile legislative din Rusia de la 4 decembrie, dar a subliniat ca numarul observatorilor sai a fost limitat de Moscova.

Amenintari cu proteste

Un partid de opozitie reprezentat in Parlamentul rus a acuzat sambata formatiunea premierului Vladimir Putin, Rusia Unita, ca pregateste fraude pentru a castiga alegerile legislative de la 4 decembrie si a amenintat ca va organiza manifestatii in cazul falsificarii rezultatelor, relateaza AFP. Un miting organizat de Rusia dreapta – cea mai mica dintre cele patru formatiuni reprezentate in Camera inferioara a Parlamentului (Duma) – a reunit 500 de persoane in centrul Moscovei, intr-o piata din apropiere de Kremlin. Un deputat al formatiunii, Ghenadi Gudkov, a declarat in fata multimii ca fortele de opozitie divizate trebuie sa faca fata unui „inamic comun”, partidul lui Putin, la legislative. „Rusia Unita are o rata de popularitate mare, de 30 la suta. Dar nu are 50 sau 60 la suta. Astfel, daca va fi creditata cu un asemenea rezultat la alegeri, acesta va fi rezultatul fraudelor”, a afirmat Gudkov, un fost agent al KGB. Acesta a precizat ca buletine de vot suplimentare au fost tiparite si ca se pregatesc autocare in diferite regiuni ale Rusiei epentru a-i conduce pe alegatori la sectiile de vot.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *