Transnistria, mai multe secții de vot pentru parlamentarele rusești

, ,
 
Transnistria, piatra de moara geopolitica de la gatul Republicii Moldova

Transnistria, piatra de moara geopolitica de la gatul Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală din Transnistria a solicitat Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse și Ambasadei Rusiei în Moldova „să deschidă în regiune un număr mai mare de secții de votare la alegerile pentru Duma de Stat din 19 septembrie”. Potrivit mass-media locală, șeful Comisiei Electorale Centrale din regiune, Elena Gorodeţcaia, a înaintat o astfel de cerere colegilor săi ruși în timpul vizitei sale la Moscova.

Potrivit acesteia, acest lucru este necesar „pentru a crește capacitatea secțiilor de votare și pentru confortul alegătorilor”.

Sute de mii de cetățeni ruși

“Formarea secțiilor de votare suplimentare va crea condiții de siguranță (în timp de pandemie -“I.”) pentru votul alegătorilor și pentru activitatea comisiilor electorale”, a argumentat Gorodeţcaia în cadrul unei întâlniri cu membrul Comisiei Electorale Centrale a Federația, Pavel Andreev.

Menționăm că la ultimele alegeri din Federația Rusă din 2016, în Transnistria au fost deschise 22 de secții de votare. La vot au participat aproximativ 55,7 mii de locuitori ai regiunii, care au cetățenie rusă. În Transnistria locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *