Transnistria deschide noi școli militare sub oblăduirea Moscovei

, , , , ,
 

Elev al școlii militare Suvorov de la Tiraspol, recitând în limba rusă

Regimul separatist de la Tiraspol au deschis o nouă școală militară în care vor învăța circa 200 de copii din clasele a 5-a până în a 9-a. La evenimentul de tăiere a panglicii au participat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsi și șeful școlii militare, Serghei Alexandrov. Instituția de învățământ va purta numele generalului rus Alexandr Vasilievici Suvorov, relatează portalul novostipmr.org.

„Important și corect din punct de vedere istoric că anume în acest oraș, fondat de generalul Suvorov, se deschide această școală”, a spus Vadim Krasnoselski. „Veți primi o educație bună și vă veți întoarce în viața transnistreană, fie în uniforme, fie în straie civile. […] veți înțelege clar ce înseamnă Transnistria”, a adăugat Krasnoseliski. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a felicitat și el regiunea cu deschiderea școlii, prin intermediul unei scrisori. „Conexiunea generațiilor de apărători ai hotarelor sud-vestice a Patriei noastre a devenit și mai vizibilă”, a scris Rogozin.

Și ambasadorul rus în Repuliba Moldova Farit Muhametșin a spus că este o onoare și responsabilitate să înveți în școala Suvororv. La sfârșitul secolului 18, Generalul Suvorov a ordonat costruirea Cetății Tiraspolului, pentru întărirea hotarelor Imperiului Rus, loc unde s-a dezvoltat și orașul de astăzi denumit Tiraspol.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *