Traian Basescu merge in Turcia. Se intalneste cu Gul si Erdogan

, , ,
 

Basescu TurciaPreşedintele Traian Băsescu va efectua în zilele de 12 şi 13 decembrie o vizită de stat în Republica Turcia, la invitaţia omologului său, Abdullah Gül.
În cadrul vizitei, şeful statului român va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Turcia, Abdullah Gül, cu primul-ministru Recep Tayyip Erdogan, precum şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Cicek. În prima zi a vizitei, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Turcia. De asemenea, în cea de-a doua zi, vizita va prilejui participarea şefului statului la un Forum de afaceri turco-român, la Istanbul.
Traian Băsescu a mai fost în Turcia, in augist 2008. “România este o ţară exemplu în zonă, care reuşeşte să se identifice cu structurile euroatlantice. România este un aliat al nostru care are o contribuţie foarte importantă la stabilitatea şi la pacea din zona Mării Negre şi a Balcanilor. Avem o cooperare foarte strânsă şi în cadrul /Blackseafor/. De asemenea cu România avem relaţii foarte strânse pentru că ei ne susţin în cadrul procesului nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Traian Băsescu, în timpul conferinţei de presă comună cu preşedintele Abdullah Gül.
“Suntem de părere şi acordăm o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor dintre ţările noastre în toate domeniile, mai ales că avem înclinaţii comune în politica externă, avem relaţii interumane şi economice foarte strânse, foarte dense. Cei aproximativ 80.000 de etnici turci din România ne leagă şi mai mult şi aceştia constituie de fapt o punte între ţările noastre. Oamenii de afaceri turci, ale căror investiţii în România au ajuns la două miliarde de dolari, ne fac să ne bucurăm foarte mult. În Balcani, Turcia şi România sunt cei mai mari parteneri reciproc, economici, comerciali.”, a mai spus Băsescu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.