Traian Basescu debarca la Chisinau

, , ,
 

Presedintele roman este gata sa relanseze relatiile cu Republica Moldova

Presedintele roman Traian Basescu este gata sa relanseze relatiile cu Republica Moldova

Presedintele roman, Traian Basescu va efectua o vizita oficiala la Chisinau in a doua jumatate a lunii ianuarie 2010, a declarat, ieri, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a precizat ca a avut o discutie telefonica in acest sens cu seful statului roman, relateaza mass-media locala. Mihai Ghimpu, care este si presedintele Parlamentului Republicii Moldova si lider al Partidului Liberal, a precizat ca agenda intalnirii nu a fost inca definitivata.
Reamintim ca  este prima vizita a presedintelui Traian Basescu in Republica Moldova, de la schimbarea de guvernare de la Chisinau, din vara lui 2009. Ultima a avut loc in august 2008, cand seful statului roman a fost primit de fostul presedinte moldovean comunist Vladimir Voronin. Ulterior, relatiile bilaterale s-au deteriorat, iar guvernul comunist de la Chisinau a acuzat Romania de implicare in revolta postelectorala din aprilie 2009, expulzandu-l pe ambasadorul roman la Chisinau.
La randul sau, noul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca intentioneaza sa faca o vizita la Chisinau pana la sfarsitul acestei luni. “Spre sfarsitul lunii ianuarie cred ca voi face o deplasare in Republica Moldova, desi mi-ar placea sa am intalnire prealabila cu omologul meu, Iurie Leanca, chiar la Bruxelles si eventual sa plecam impreuna de acolo la Chisinau”, a declarat ministrul, citat de mass-media de la Bucuresti. Teodor Baconschi a mai subliniat ca, pana la vizita in Republica Moldova, va avansa o propunere de nou ambasador al Romaniei la Chisinau. “Exista o lista de propuneri, dar decizia nu este luata”, a explicat oficialul roman.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *