Titus Corlatean, invitat de Ahmet Davutoglu in Turcia

, , ,
 

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut luni, în contextul participării la cea de a 67-a reuniune a Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, care i-a adresat invitaţia de a vizita Turcia în viitorul apropiat.
Potrivit sursei citate, dialogul celor doi miniştri a vizat cooperarea bilaterală şi regională, evoluţiile în procesul de aderare a Turciei la UE, precum şi dezvoltările curente din Siria. Cei doi miniştri au exprimat preocuparea pentru situaţia umanitară din Siria, recunoscând complexitatea situaţiei actuale. Ambele părţi au salutat finalizarea negocierilor Planului de Acţiune al Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia, care urmează să fie semnat cu ocazia proximei vizite la nivel de ministru al Afacerilor Externe.
Cei doi oficiali au convenit continuarea contactelor la nivelul miniştrilor, ministrul român de Externe fiind invitat să viziteze Turcia în viitorul apropiat. De asemenea, a fost evidenţiată importanţa contactelor economice şi necesitatea de a continua explorarea întregului potenţial pe care îl oferă relaţia bilaterală. Ministrul Titus Corlăţean a reafirmat sprijinul constant al României pentru obţinerea de progrese în negocierile de aderare a Turciei la UE, reconfirmând importanţa acestui dosar pentru România.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *